OSIGURAVA SE I JEDNO POJAČANJE / Raspada se 'dream team'? Kreće velika rasprodaja u PSG-u, čak sedam zvijezda napušta klub

Image
Foto: Profimedia

PSG u siječnju mora zaraditi 100 milijuna eura na prodaji nogometaša, tvrde tako Francuzi, a već se zna i tko bi mogao napustiti klub

27.12.2021.
14:08
Profimedia
VOYO logo

Proteklog ljeta PSG je stvorio pravi "dream-team" u svojim redovima. Svoj već vrlo jaki kadar pojačali su brojnim svjetskim zvijezdama, od Lionela Messija, Sergija Ramosa, Achrafa Hakimija, pa sve do Giganluigija Donnarumme, Ginija Wijnalduma, ali sada će dio svog kadra morati prodati i to kako bi izbjegli kaznu financijsko fair-playa, piše tako ugledni L'Equipe.

PSG u siječnju mora zaraditi 100 milijuna eura na prodaji nogometaša, tvrde tako Francuzi, a već se zna i tko bi mogao napustiti klub. Neće to biti niti jedan od igrača koji su ovoga ljeta došli u klub, ali riječ je o šestorici slavnih igrača koji ne dobivaju dovoljno veliku minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzvučnije ime je svakako ono Maurija Icardija, koji je na meti Juventusa. Osim Argentinca klub bi trebali napustiti Rafinha, Abdou Diallo, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa i Sergio Rico.

Image
Foto: Profimedia

Mauro Icardi

Planiraju i jednu kupovinu

PSG planira najviše zaraditi upravo na Icardiju koji prema Treansfermarktu vrijedi 28 milijuna eura, no svakako mogu dobiti dosta i od transfera Dialla i Kehrera koji vrijede po 25 milijuna eura svaki. Draxler pak vrijedi 20 milijuna eura. Dakle, samo na njima se da namaknuti gotovo 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo se, na prvu, ne može nazvati raspadom "dream teama", ali glavni forte PSG-a bila je upravo ta suluda širina klupe, odnosno, posjedovanje velikog broja kvalitetnih igrača na klupi, sada bi se to moglo drastično promijeniti.

No, PSG ima plan i za još jedno pojačanje. Naime, prošlog ljeta na posudbu je došao Nuno Mendes iz Sportinga, a kako je oduševio čelnike kluba oni namjeravaju otkupiti njegov ugovor za 40 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo