KAO GROM IZ VEDRA NEBA / Raspad sistema u Liverpoolu? 'Redsi' uskoro ostaju bez dvije najveće zvijezde: 'Bomba bi mogla eksplodirati'

Image
Foto: Profimedia

Vrlo brzo bi se treneru Jurgenu Kloppu taj ofenzivni trojac mogao raspasti

22.11.2021.
13:17
Profimedia
VOYO logo

Iako su imali podosta lošu prošlu sezonu, Liverpool u novoj sezoni ponovo igra sjajno i to na krilima ofenzivnog trojca Mohameda Salaha, Sadia Manea i Roberta Firmina.

Međutim, vrlo brzo bi se treneru Jurgenu Kloppu taj ofenzivni trojac mogao raspasti, a samim time bi njegova momčad doživjela neizmjernu štetu. Naime, Egipćanin još uvijek nije potpisao novi ugovor s Liverpoolom, aktualnu mu traje do 2023. godine i pitanje je hoće li uopće potpisati jer traži čak 400 tisuća funti tjedno plaće. Kako je ove sezone Salah u odličnoj formi i ima 16 golova i šest asistencija u 16 utakmica, misli da tu plaću i zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Liverpoolu, koji inače nije baš sklon prekomjernom trošenju i ne daju baš tako astronomske plaće igračima, taj je zahtjev Salaha baš i nije prihvatljiv i vrlo je izgledno da će ga prodavati ili im slijedi istek ugovora i Salahov odlazak bez odštete, što će vjerojatno htjeti izbjeći. Valja spomenuti kako Salah uskoro ulazi u zadnju godinu ugovora, kada mu vrijednost drastično pada i Liverpool ako želi nešto zaraditi na njemu mora ga prodati ili sada u zimskom ili u sljedećem ljetnom transfer-roku.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Odlazi i Mane?

Klopp tu ima zavezane ruke jer se u slučaju plaća i budžeta prvo pita klub, ali njegovim mukama tu nije kraj. Naime, španjolski AS piše kako osim Salaha gotovo istu situaciju ima i Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegalac je ove sezone na devet golova i jednoj asistenciji i kao i Salah krucijalan je za Kloppovu momčad. Njegov agent za sada miruje, ali AS tvrdi kako će uskoro i oni krenuti sa zahtjevima jer i njemu istječe ugovor 2023. godine. AS piše kako je situacija zapravo takva da je samo pitanje vremena kada će ova "bomba" u svlačionici Liverpoola eksplodirati.

Salah prema Transfermarktu vrijedi 100 milijuna eura, dok je Mane na 85 milijuna eura, tako da Liverpool na njima može itekako dobro zaraditi, ali samo ako ih proda u sljedeća dva roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo