Raspad hrvatskog nogometnog prvenstva?!

Nakon što su u štrajk stupili igrači Karlovca, stigla je nova najava katastrofičnog raspleta hrvatskog prvenstva u sezoni 2011./12.

21.11.2011.
11:48
VOYO logo

Čini se da štrajk igrača Karlovca samo vrh ledenog brijega, a naša nogometna liga mogla bi početi kliziti prema dnu. Naime, od ponedjeljka bi u štrajk trebali krenuti i nogometaši Šibenika. Ako budu ustrajni i odlučni onda će pod upitnik doći odigravanje subotnje utakmice s Hajdukom, što bi bila nova velika sramota lige.

Ponovno se javio i predsjednik udruge Nogometni sindikat Dario Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržat ćemo igrače koliko god možemo, dat ćemo im potrebnu pravnu pomoć. Vidjet ćemo kakve će biti reakcije HNS-a i Udruge prvoligaša, pa ćemo onda i mi poduzeti određene korake. Na sastanku u ponedjeljak s čelnicima HNS-a pokušat ćemo osnovati solidarni fond da se pomogne igračima koji su u najtežoj situaciji", kaže bivši Vatreni, a danas borac za prava igrača. Udruga kaže da je bojkot utakmice najteži prekršaj u nogometu te da će i Karlovac sankcionirati igrače? "Je li? A tko će sankcionirati klub koji ne ispunjava svoje obveze? Kakvu odgovornost ima klupski predsjednik? Zavlačili su igrače, davali im lažna obećanja, a istodobno se arbitraža HNS-a oteže do krajnjih granica."

Sponzor lige MAXtv optužuje vaš sindikat da je sve 'zakuhao'? "Pa nismo mi dužni igračima osnovne plaće! Mi samo želimo pomoći igračima koji su u teškoj situaciji. Udruga se hvali da ima potpisan sjajan ugovor s MAXtv-om, a igrači, koji su glavni glumci u toj priči – gladuju!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li sindikat, neovisno o HNS-u, samostalno osnovati solidarni fond? "U ovom trenutku ne. Ali, nije li reprezentacija izborila plasman na EP? Dobit će HNS lijep novac od UEFA-e. A u reprezentaciji igraju igrači ponikli u Prvoj HNL. Moramo, dakle, čuvati domaći nogomet. Uskoro ćemo prikazati dokumentarni film o nogometu u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina, u kojem će se vidjeti da su igrači uvijek na zadnjem mjestu, a trebali bi biti prvi i najvažniji jer oni proizvode nogomet. Igračima su povrijeđena temeljna ljudska prava i vidjet ćemo kako će država na to reagirati", najavljuje Šimić borbu za prava nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo