Raskol u Srbiji: Ogorčeni Stanković i Vidić odlaze!

Nakon što se njihovi nogometaši nisu plasirali na EURO, u Srbiji je zavladao bijes.

12.10.2011.
11:47
VOYO logo

U susretu koji domaćinima nije značio ništa više od prestiža, Slovenija je u Mariboru svladala Srbiju s 1:0 i omogućila Estoniji povijesnu priliku za nastup na Europskom prvenstvu. Na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, Srbiju je srušio Dare Vršič u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Bio je to nevjerojatan pogodak s oko 40 metara, sličan onom kojeg je na Svjetskom prvenstvu 2002. Ronaldinho zabio engleskom vrataru Davidu Seamanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bio je koban jer Srbija ne ide na EURO. Izbornik OrlovaVladimir Petrović požalio se poslije poraza novinarima, ali teško da će to ublažiti bijes sportske javnosti u Srbiji.

"Mi smo naravno sami krivi i poraz ide na našu dušu, ali odigrali smo izuzetno tešku utakmicu protiv Italije u petak, a danas stvarno nismo imali sreće. Primili smo gol s 40 metara, a promašili smo i penal", izjavio je srpski izbornik i pohvalio igru suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je lakše igrati kada nemate opterećenja kao što su danas odigrali Slovenci. Ovo je po meni njihova najbolja partija u kvalifikacijama. Igrali su bez straha i dobro nas namučili", rekao je Petrović.

Srbija će neplasmanom na EURO 2012. propustiti i treće uzastopno Europsko prvenstvo. ogorčenje je veliko, a dvije najveće zvijezde, Dejan Stanković i Nemanja Vidić, izjavili su odmah nakon utakmice da napuštaju reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više neću igrati natjecateljske utakmice za naš nacionalni tim. Možda odigram još neku prijateljsku utakmicu, ali to je to", rekao je igrač Intera Stanković, i najavio posebnu presicu na kojoj će sve reći.

I zvijezda Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, odlučio je isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je za smjenu generacija i da se neki stariji igrači oproste od dresa Srbije", izjavio je Vidić za Sportal.rs, a na pitanje novinara vidi li sebe kao bivšeg igrača Orlova, dodao je kratko i jasno:

"Ako me već vučete za jezik, onda da".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110111183006 arti-201110111212006 arti-201110111283006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo