RAKITIĆU SE ZBOG OVOGA MORAJU NAKLONITI BAŠ SVI: / Jeste li znali da je Vatreni preživio najmračniji period Barcelone?

Image
Foto: Profimedia

Ono što zaista zapanjuje jest činjenica da su samo trojica igrača preživjela tri sezone u klubu

24.9.2020.
12:44
Profimedia
VOYO logo

Zanimljiv je članak objavila ugledna španjolska sportska tiskovina, Marca. Naime, u protekle dvije godine, što možda mnogi nisu primijetili, Barcelona je rasprodala čak 16 igrača, odnosno, 16 pojačanja koja su doveli u proteklih nekoliko godina, a ono što zaista zapanjuje jest činjenica da su samo trojica igrača preživjela tri sezone u klubu, a to su Ivan Rakitić, Luis Suarez i već ste ga sigurno zaboravili, Thomas Vermaelen.

Marca zatim nabraja redom Barcelonina pojačanja i koliko su sezona odigrali, odnosno, koliko nisu. Marlon koji je stigao za pet milijuna eura iz Fluminesea nije preživio niti jednu sezonu s Kataloncima, nakon debija odmah su ga poslali na posudbe i na kraju ga prodali. Nadalje, Gerard Deulofeu preživio je pola sezone. Barcelona ga je prvo eliminirala 2015. godine, da bi ga otkupila nazad 2017. godine i tada je čovjek izdržao svega pola godine da bi ga onda proslijedili Watfordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Image: 509987472, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide. Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use. Profimedia

Zamjena za Neymara

Yerry Mina trebao je biti veliko pojačanje za obranu Barcelone, ali čovjek je preživio svega pola sezone. Kolumbijac je stigao za nemalih 12 milijuna eura, ali Ernesto Valverde mu nikada nije dao veću priliku. Kasnije ga je preuzeo Everton i platio ga 30 milijuna eura.

Paulinho je bio svojevremeno pravo osvježenje u Barceloni i izdržao je jednu sezonu, no Barcelona ga je na koncu prodala u Guangzhou za 50 milijuna eura. Za Brazilca Malcoma rekli su da će biti dostojna zamjena za Neymara, ali izdržao je samo jednu sezonu prije nego što je transferiran u Zenit za 40 milijuna eura, koliko ga je Barcelona inicijalno platila Romi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

single club/league/player publications/services.

Malcom Filipe of FC Barcelona FC Barcelona v Valencia CF, Copa del Rey, final match. Football, Benito Villamarín Stadium, Sevilla, Spain - 25 May 2019,Image: 437075405, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

Novi Xavi

Lucas Digne i Andre Gomes opstali su čak dvije sezone. Obojica su dobila ponešto prilika, ali se nikada nisu dokazali, posebice ne Portugalac koji je plaćen golemih 40 milijuna eura. Obojica su ubrzo transferirana u Everton gdje i danas igraju.

Puno se očekivalo od napadača Paca Alcacera i na Camp Nouu je proveo dvije godine, ali 30 milijuna eura plaćeni golgeter nije se baš naigrao kraj Messija, Suareza i Neymara, zabivši tek 15 golova u 50 utakmica. Na koncu je prodanu Borussiju za 21 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arthur Melo trebao je biti novi Xavi, preodredili su mu ulogu playmakera, planirali s njim budućnost, a na koncu se čovjek dvije sezone uigravao da bi na kraju bio razmijenjan za Miralema Pjanića iz Juventusa.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Arthur Melo of FC Barcelona celebrates after scoring goal with his teammate Arturo Vidal FC Barcelona v SD Eibar, La Liga football match, Football, Camp Nou, Spain - 22 Feb 2020,Image: 500580817, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

Vidal i Vidal

Arturo Vidal u Barceloni je dvije sezone i bio je relativno dobro pojačanje, ali klub ga se sada odlučio riješiti i prodan je u Inter za oko 18 milijuna eura. Nadalje, Denis Suarez proveo je dvije i pol sezone u Barceloni, on je također kao klinac napustio klub da bi kasnije bio otkupljen. U Barceloni se nije pretjerano naigrao i na koncu je prodan u Celtu za 13 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleix Vidal proveo je tri sezone u klubu, ali zbog serije ozljeda i neuvjerljivih igara na kraju je prodan Sevilli za devet milijuna eura. Jesper Cilessen tri je sezone bio pričuvni vratar Ter Stegenu da bi na koncu završio u Valenciji za 13 milijuna eura.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's French forward Antoine Griezmann (3R) celebrates with Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal, Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez and Barcelona's Argentine forward Lionel Messi after scoring a goal during the Spanish league football match FC Barcelona against Deportivo Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 21, 2019.,Image: 489303917, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Novi Alves

Nélson Semedo proveo je tri pa ne može se reći preuspješne, ali opet niti tako loše tri sezone na Camp Nouu. Stigao je kao zamjena za Danija Alvesa, plaćen je 35 milijuna eura, ali ipak nije zadovoljio čelnike i na koncu je prodan u Wolvese za pristojnih 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thomas Vermaealen proveo je na Camp Nouu čak četiri sezone. Belgijac je gotovo cijeli taj period bio ozlijeđen, a jednu je sezonu proveo na posudbi u Romi. Odigrao je 53 utakmice i postigao jedan gol, a kasnije je otišao kao slobodan igrač u Japan.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Spanish La Liga soccer match FC Barcelona vs Espanyol at Camp Nou Stadium, Barcelona, July 08, 2020

D�dac Vila, Rakitic and Semedo

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 541380081, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Suarez i Rakitić

Šest sezona izdržao je i Luis Suarez. Urugvajac je bio najjače pojačanje kluba u novijoj povijesti zabivši čak 198 golova u 283 utakmice i postavši treći strijelac kluba u povijesti. Suarez se ružno rastao s klubom, prekrižen je i odbačan, a na koncu je bez odštete prešao u Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji i za nas najznačajniji bio je Ivan Rakitić. Hrvat je šest sezona proveo na Camp Nouu, stigao je za mizernih 16 milijuna eura, a odigrao je impresivnih 310 utakmica i sudjelovao je u osvajanju čak 13 trofeja. Većinu vremena proveo je u prvoj postavi Barcelone, gotovo svi treneri imali su povjerenja u njega, ali na koncu je kao i Suarez besplatno otišao iz kluba. Na Rakitićevu sreću, potpisala ga je njegova omiljena Sevilla. Zapravo, kada se ovako sagleda, Rakitiću se zaista svi moraju nakloniti što je uspio preživjeti ovaj mračan period u Barceloni gdje je sječa glava bila prisutna gotovo svake sezone.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo