RAKITIĆ USKORO DOBIVA NOVOG TRENERA: / Mladog stratega preporučili Guardiola i Xavi, a on je u svojoj zemlji pravi hit

Image
Foto: Profimedia

Kako se čini Ivan Rakitić bi zaista uskoro mogao dobiti novog trenera i to kako vidimo izvrsnog

5.10.2019.
11:37
Profimedia
VOYO logo

Polako postaje sve jasnije, Ernesto Valverde uskoro će biti smijenjen s funkcije trenera Barcelone. Osim ako mu nekim čudom ne krene i ako se igra katalonskog diva drastično ne promijeni, Valverde bi trebao biti bivši, a na njegovo mjesto mogao bit doći zanimljivi mladi argentinski trener, Marcelo Gallardo.

Gallardo je danas hit-trener u Argentini, vodi River Plate i u svega pet godina postao je najtrofejniji trener u povijesti tog kluba. Gallarda će se mnogi sjetiti još iz igračkih dana, čovjek je legenda Rivera i Monaca, a osvajao je trofeje i s PSG-om, DC Unitedom i urugvajskim Nacionalom. Međutim, bogatu igračku karijeru zasjenila je ona još uspješnija trenerska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svega 35 godina preuzeo je Nacional i odmah osvojio prvenstvo Urugvaja, a 2014. godine preuzeo je River i do sada osvojio dva argentinska kupa, dvije Copa Libertadores, tri Recopa Sudamericane i jednu Copa Sudamericanu. I to su tek oni najvažniji trofeji jer ih je osvojio ukupno deset s Riverom te je postao najtrofejniji je trener tog kluba kada su u pitanju kontinentalni naslovi. Isto tako obožavan je zbog totalne dominacije nad najvećim rivalom Bocom Juniors.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Hvale ga Pep i Xavi

Gallardo je čak dobio blagoslov dvojice ikona Barcelone, Pepa Guardiole i Xavija. "Sjećam ga se iz igračkih dana. Morao je razmišljati brzo i puno što napraviti jer nije bio fizički jak i to je radio sjajno. Gallarda zato smatram inteligentnim tipom koji želi igrati nogomet onako kako to volimo mi u Barceloni. Bez ikakve sumnje radi se o rođenom pobjedniku osuđenom na trofeje", rekao je Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola je bio još izravniji. "Nevjerojatno mi je kako on, koji je jedan od par najboljih trenera na svijetu, još nije nominiran za tu nagradu", kazao je Pep.

Kako se čini Ivan Rakitić bi zaista uskoro mogao dobiti novog trenera i to kako vidimo izvrsnog, a tko zna možda će Gallardo više cijeniti usluge hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo