RAKITIĆ POSLAO PORUKU ŠEVČENKU I UKRAJINCIMA: / 'Opasni su, ali pred našim navijačima želimo nastaviti niz'

Image

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić stao je pred novinare uoči nastupa protiv Ukrajine.

22.3.2017.
19:05
VOYO logo

"Doma smo gledali te utakmice i baš bi bilo lijepo kada bi mi nastavili putem naših prethodnika. Napokon se vraćaju i navijači i svi smo pozitivni. Ovo je pravi trenutak da odigramo ovakvu utakmicu", rekao je Rakitić.

Prisjetio se i dva remija u sklopu kvalifikacija za SP u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da se to sada neće ponoviti. Oni su borbeni i znamo se dobro. Opasni su, ali se pred našim navijačima moramo nametnuti od samog početka i pokazati da će sve ovisiti o nama", kazao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako su Ševčenkovi izabranici iskusni i agresivni te da nikome nije lako igrati s njima.

Ševčenko, Vrsaljko, Ćorluka

"Bit će nam teško, Ukrajina je s novim izbornikom stvarno dobra i diže se. Ima opasan vezni red i dovoljno iskusnih igrača da se neće uplašiti punog stadiona. No, mislim da možemo odigrati uistinu dobru utakmicu. Ulogu favorita treba dokazivati na terenu, a naš je put izrazito pozitivan još od prije Europskog prvenstva. Dominantni smo, sigurni u sebe i želimo se pokazati u najboljem izdanju, a tako ćemo valjda nastaviti i ovaj uspješan niz", izjavio je Rakitić te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ševčenko je bio jedan od najboljih napadača svijeta i to iskustvo sada prenosi na svoje igrače. Sigurno će i on maksimalno pripremiti svoju momčad, ali ne bi bilo loše da Ukrajina napokon upiše poraz. Nama nije drago što Ćorluka, Vrsaljko i Perišić ne mogu biti s nama na terenu, bilo bi bolje da jesu, ali uvjeren sam da će njihove zamjene odigrati fenomenalno", tvrdi vezni igrač Barcelone.

Poručio je i kako je osvajanje prevenstva uvijek važnije od Lige prvaka koju smatra posebno interesantnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VATRENI ODRADILI TRENING: Stigla odlična vijest, nacija napokon može spavati mirno

Image

VATRENI ODRADILI TRENING: Stigla odlična vijest, nacija napokon može spavati mirno

"Prva opcija nam je osvajanje naslova, a volio bih i da osvojimo Kup", kazao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je i kako svi svi bili iznenađeni odlukom Luisa Enriquea prema kojoj od ljeta napušta klupu.

Odlazak Enriquea

"Očekvali smo da će ostati, ali smo prihvatili njegovu odluku. Prvo ju je nama objavio. Treba ga razumjeti jer puno truda treba uložiti kako bi se vodio takav klub. On 24 sata razmišlja o momčadi. Želimo mu prirediti što bolji kraj", kazeo je veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je Rakitić i povijesni preokret protiv Parižana u Ligi prvaka te novi ugovor s Barcelonom.

"Nemoguće je objasniti taj preokret, nema tu pametnih riječi. Ispisali smo povijest, učinili smo Barcelonu još većim klubom i ponosan sam što sam bio dio toga. Kao da je Hollywood snimao film, mislim da samo Barcelona to može učiniti mogućim. Sada nam Juventus želi uzvratiti za ono finale, ali mi želimo proći, a nogometni će svijet opet uživati. Uprava Barcelone i ranije mi je dala do znanja da želi produžiti ugovor i bio sam miran, a nakon potpisa sve je još ljepše i lakše. Sretan sam, nemam razloga ići bilo kamo. Dolazi najljepši dio sezone, sada se osvajaju titule", rekao je te je potvrdio riječi Vedrana Ćorluke koji je u utorak rekao kako su još svježe rane s Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, pogotovo kad znamo kako je Portugal došao do naslova. Jasno je koliko smo mogli biti blizu tomu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji je nova prilika i moramo nastaviti kvalifikacije kako smo ih počeli", završio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo