RAKITIĆ PONOVNO POSTAJE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH NOGOMETAŠA BARCE: / Igrači iskritizirali Enriquea na zadovoljstvo Hrvata

Image
Foto: AFP
23.2.2017.
17:56
AFP
VOYO logo

Prošlotjedni debakl na Parku prinčeva u prvoj utakmici osmine finala protiv PSG-a 4-0 još uvijek je u glavama nogometaša Barcelone. "Katalonski gigant" je u krizi, to je evidentno, Luis Enrique pokušava naći izlaz, a kritike igrača, medija i navijača sve su veće.

Enrique izgubio MSN trojac

Enrique je izgubio svoj MSN trojac koji se negdje pogubio na terenu i još uvijek se traži. Španjolski stručnjak ostao je bez one svoje taktičke mudrosti i odriješitosti koja ga je krasila na putu do europskog trona 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-3-3 na 4-2-3-1

Međutim, čini se da je i tome došao kraj. Kako pišu katalonski mediji, Enrique je spreman prijeći s formacija 4-3-3 na 4-2-3-1, a navodno to mora učiniti zbog kritika samih igrača, prije svega Busquetsa i Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi aktualni prvak Španjolske trebao u velikom derbiju protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu zaigrati u spomenutoj, novoj formaciji. Na golu bi ostao Ter-Stegen, obranu bi činili Roberto, Pique, Mascherano i Alba, ispred bi igrali Busquets i Ivan Rakitić. A, Messi bi igrao desno, Neymar lijevo, dok bi Iniesta zauzeo centralnu poziciju u veznom redu iza urugvajskog napadača Luisa Suareza. Upravo takva formacija najviše odgovara Raketi koji je u takvom sustavu ostvarivao svoje najbolje predstave i bio neizostavni kotačić Enriquea.

Tradicionalna formacija

"Nakon poniženja protiv PSG-a, Barcelona će promijeniti formaciju 4-3-3 u 4-2-3-1, što je njihova tradicionalna formacija. Upravo je to Lusi Enrique napravio u drugom poluvremenu susreta s PSG-om", piše britanski Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enrique vjeruje kako bi upravo takav sustav igre trebao uroditi plodom i vratiti katalonskog giganta na pobjedničke staze. Navodno je spreman upravo takvu momčad i poslati na teren protiv PSG-a u uzvratu na Nou Campu, gdje će mu, pored promjene formacije, trebati naklonost Božice Fortune i puno puno sreće kako bi uspijeli nadoknaditi četiri gola zaostatka, kreirati senzaciju i plasirati se u četvrtfinale.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo