Rakitić otkrio zašto je prekršio dogovor sa Štimcem

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić objasnio je zašto je slobodan udarac u utakmici s Belgijom izveo mimo dogovora u svlačionici, nakon čega je Hrvatska primila drugi gol.

13.10.2013.
15:31
VOYO logo

"Svi znaju da jedva čekam takvu poziciju, slobodan udarac s tog mjesta nešto je najljepše što mi se može dogoditi, ali u tom sam trenutku vidio da je Lovren sam, da obrana Belgije nije oprezna i spremna, vjerojatno su i oni računali da ću opaliti prema golu. Htio sam iskoristiti tu situaciju. Mislim da je s moje strane bila dobra akcija jer smo ih mogli iznenaditi brzim pasom, no ispalo je neugodno jer su nam iz odbijanca, iz protunapada dali drugi gol", otkrio je Ivan Rakitić u razgovoru za Sportske novosti.

Upravo je tu situaciju, kao i grešku Ivana Perišića kod prvog gola, apostrofirao Igor Štimac objašnjavajući da neki igrači u toj utakmici nisu poštovali dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo, Hrvatska je izgubila 2:1 i sada je čeka utakmica sa Škotskom, ustvari jači trening za dokvalifikacije. Rakitić zbog ozljede neće igrati tu utakmicu, već se vratio u Sevillu.

"Na utakmici mi se zatvorila prepona, neću moći pomoći suigračima... Kažu liječnici i fizioterapeuti da nije preozbiljno, no bol je jaka i neugodna, odmah krećem na terapije i nadam se da ću biti fit za već u nedjelju za klub. Boli me srce što ne mogu ići u Škotsku", izjavio je Raketa te stao u obranu Štimčeve taktike protiv Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=3lIqb9hlLuNPKIll

"Vidjelo se da nas je izbornik jako dobro pripremio, da smo imali ideju igre, krenuli agresivno na Belgijance. Oni u prvih petnaestak minuta nisu znali što im je raditi... S te strane izvrsno smo se postavili, nažalost, u takvoj utakmici sitnice čine pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je ozbiljna i čvrsta momčad koja dočeka taj trenutak i kazni te prvom prilikom. To nam je izuzetno teško palo... Međutim, ističem ono što je ključno – napravili smo korak naprijed", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo