RAKITIĆ NIJE ZABORAVIO SVOG MENTORA: / 'Tako je lijepo vidjeti vas opet, hvala na svemu!'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Barcelona je jučer s 5:3 svladala domaći Al Ahli u Kataru, a Ivan Rakitić susreo se s trenerom koji je djelomično zaslužan za sjajnu karijeru hrvatskog reprezentativca.

14.12.2016.
16:40
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Christian Gross trenutačno vodio Al Ahli, a nekad je bio trener Basela. Prije 11 godina, švicarski trener uveo je Rakitića u igru

Trenutačni trener katarskog kluba je Christian Gross, bivši trener Basela i čovjek koji je Ivanu Rakitiću dao priliku u prvoj momčadi. Prije jedanaest godina Gross je Rakitiću dao prve minute u seniorskom nogometnu, uvevši ga u igru protiv Širokog Brijega u Kupu Uefa. Hrvatski veznjak, tada 17-godišnjak priliku je iskoristio i uskoro postao jedan od najboljih igrača švicarske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Basel je Rakitić od 2005. do 2007. odigrao 34 utakmice i zabio 11 golova.

U Baselu započeo zvjezdanu karijeru

"Naučili ste me kako biti profesionalac i svemu što je potrebno za uspjeh u nogometu. Bilo je lijepo vidjeti vas jučer nakon toliko godina. Hvala vam puno za sve!", napisao je Rakitić na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je nakon Basela prešao u Schalke, potom u Sevillu s kojom je osvojio Europsku ligu i kao kapetan momčadi podignuo taj trofej, da bi krunu karijere ostvario u Barceloni, s kojom je prošle godine bio pobjednik Lige prvaka.

Puno toga napravio je Rakitić u karijeri, ali nije zaboravio trenera koji je na njega imao veliki utjecaj u formativnim nogometnim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo