RAKITIĆ JE, IZGLEDA, NA VRIJEME POBJEGAO IZ BARCELONE: / Slijedi novi period kaosa na Camp Nou - 'Zaprepašteni smo tim glupostima'

Image
Foto: Profimedia

Katalonski Sport sada piše kako će se u slučaju održavanja referenduma Bartomeu podnijeti ostavku

26.10.2020.
12:24
Profimedia
VOYO logo

Kao da je neko zatišje pred buru bilo ovih dana na Camp Nou. Smirila se situacija oko odlaska Lionela Messija, novi trener Ronald Koeman polako se počeo uklapati u sistem i činilo se kako rade dobar posao, a onda je nastupio debakl u El Clasicu prošlog vikenda i sada se dodatno intenzivirala situacija oko referenduma i odlaska predsjednika Josepa Marije Bartomeua.

Naime, Bartomeu je u otvorenom ratu s pola momčadi i ogromnom bazom navijača koji su zakazali referendum za 1. i 2. studenog kako bi izglasali njegov odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Bartomeu se protivi tijekom referendumu tijekom pandemija koronavirusa, a katalonski Sport sada piše kako će se u slučaju održavanja referenduma Bartomeu podnijeti ostavku.

Image
Image

President of FC Barcelona Josep Maria Bartomeu FC Barcelona introduce Quique Setien as their new head coach, Camp Nou, Barcelona, Spain - 14 Jan 2020, Image: 492753810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Marc Gonzalez Aloma/Action Plus / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Zaprepašteni smo'

"Ako odluka katalonske vlade ostane takva da se referendum održi, iako je veliki broj članova kluba stariji od 60 godina i živi daleko od stadiona, onda će se uprava na čelu s Bartomeuom povući. U klubu smatraju kako se referendum treba održati, ali ne u periodu kad postoji rizik za zdravlje članova kluba, posebno jer je od koronavirusa umrlo više od 800 članova Barcelone", tvrdi katalonski Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani izvor iz kluba rekao je za Sport kako sada nije vrijeme za glasanje... "Zaprepašteni smo što se dopušta u ovim trenucima. Nećemo biti sudionici u njihovim glupostima. Životi ljudi su važniji, vremena za glasanje će uvijek biti", rekao je neimenovani klupski izvor.

Katalonski mediji tvrde kako bi Bartomeu već danas, na sastanku na kojem bi se trebalo razgovarati o budžet za novu sezonu, mogao podnijeti ostavku i započeti proces organizacije novih izbora koji bi se zatim trebali održati u sljedeća tri mjeseca. Čini se nama kako je Ivan Rakitić na vrijeme napustio Barcelonu jer izgleda da im slijedi novi kaotičan period.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo