DOBIO NOGU / Rakitić će dobiti petog trenera u posljednjih 14 mjeseci: Diego Alonso razriješen dužnosti

Image
Foto: profimedia

Alonso je preuzeo Sevillu 10. listopada, nakon što je vodstvo kluba odlučilo sporazumno se razići s dotadašnjim trenerom Joseom Luisom Mendilibarom

16.12.2023.
22:56
profimedia
VOYO logo

Nakon večerašnjeg poraza pred svojim navijačima od Getafea, koji je slavio s 3-0 na Ramon Sanchez-Pizjuanu, Sevilla je razriješila dužnosti trenera prve momčadi 48-godišnjeg urugvajskog stručnjaka Diega Alonsa.

Image
'PRECIJENJEN JE' /

Navijači Građana žestoko opleli po Gvardiolu: 'On je velika prevara. Najgore pojačanje ikad'

Image
'PRECIJENJEN JE' /

Navijači Građana žestoko opleli po Gvardiolu: 'On je velika prevara. Najgore pojačanje ikad'

"Željeli bismo priopćiti da je Diego Alonso razriješen dužnosti glavnog trenera prve momčadi. Zahvaljujemo mu na trudu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", stoji u klupskom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je preuzeo Sevillu 10. listopada, nakon što je vodstvo kluba odlučilo sporazumno se razići s dotadašnjim trenerom Joseom Luisom Mendilibarom, koji je Sevillu prošle sezone vodio do trijumfa u Europskoj ligi, što je klubu bila ulaznica u Ligu prvaka.

No,  na početku nove sezone rezultati momčadi su bili vrlo loši pa je već početkom listopada Mendilibar morao napustiti klupu. Alonso je došao nakon što je napustio poziciju urugvajske reprezentacije, s kojom nije uspio proći u nokaut fazu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Katru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni Alonso nije uspio bitnije promijeniti tijek sezone za andaluzijsku momčad koja se trenutačno nalazi na 16. mjestu prvenstvene ljestvice s 13 bodova, koliko ima i Cadiz, prvi od tri kluba koji se nalazi u zoni ispadanja.

Alonso je Sevillu vodio u 14 utakmica u svim natjecanjima, u kojima je ostvario tek dvije pobjede nad španjolskim niželigašima u Kupu kralja. U osam prvenstvenih utakmica i četiri u Ligi prvaka Sevilla je pod Alonsovim vodstvom doživjela sedam poraza i pet puta odigrala neodlučeno. Andalužani su s dva boda završili natjecanje na zadnjem mjestu u svojoj skupini Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasada nema naznaka tko bi mogao zamijeniti Alonsa koji je četvrti Sevillin trener u posljednjih 14 mjeseci koji je otišao s klupe prije isteka ugovora. Prije njega su odlazili Julen Lopetegui, Jorge Sampaoli i Jose Luis Mendilibar.

Finale Svjetskog prvenstva rukometašica pratite u nedjelju od 19 sati ekskluzivno samo na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo