PSG OSVOJIO KUP, NO ZADESIO IH VELIK PROBLEM: / Mbappe završio na štakama

Image
Foto: Profimedia

PSG posljednjeg dana srpnja očekuje i finale Liga kupa protiv Lyona, a 12. kolovoza četvrtfinale Lige prvaka protiv Atalante

25.7.2020.
0:06
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši PSG-a pobjednici su francuskog Kupa nakon što u finalu igranom pred 5.000 gledatelja na Stade de Franceu pobijedili St Etienne sa 1:0.

Finalnim susretom Kupa nogomet se vratio na francuske stadione nakon više od četiri mjeseca pauze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje kolo je odigrano početkom ožujka, a koncem travnja Francuski nogometni savez je prekinuo prvenstvo proglasivši PSG-a prvakom.

Teška ozljeda

Odluka o prekidu natjecanja u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi bila je izravna posljedica odluke francuskih vlasti da nema velikih sportskih natjecanja do rujna, a nogomet je posebno apostrofiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, naknadno je donesena odluka kako će se igrati finala oba francuska Kupa i to pred najviše 5.000 gledatelja.

Prvo je odigrano finale Kupa između PSG-a i St Etienne, a 31. srpnja je na rasporedu finale Liga kupa u kojem će ponovo igrati PSG, ali ovog puta protiv Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju između PSG-a i St Etiennea odlučio je pogodak Neymara u 14. minuti utakmice. No veliki dio posala obavio je Kylian Mbappe koji je prošao kroz suparničku obranu i sjajno pucao. Jessy Moulin je obranio, no odbijanac je u gol pospremio brazilski napadač.

St Etienne je od 30. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Loic Perrin zbog oštrog prekršaja nad Mbappeom koji je zbog ozljede morao napustiti teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi napadač je u suzama šepajući napustio travnjak, a u pariškom klubu strahuju kako se radi o težoj ozljedi gležnja. Sudac Amaury Delerue je Perrinu prvo pokazao žuti karton, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije promijenio odluku.

PSG-u je to rekordni 13. naslov pobjednika Kupa u 18. finalu, dok je St Etienne ostao na šest naslova od 10 igranih finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka ih Atalanta

Oba sastava nisu igrala službenu utakmicu od ožujka nakon što je francusko prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

PSG je imao dvije pripremne utakmice, uvjerljivo je pobijedio Le Havre (9-0) i Celtic (4-0), dok je St Etienne odigrao tri prijateljske utakmice upisavši tri pobjede (Rumilly Valliers, Nica, Charleroi)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, St Etienne je posljednju službenu utakmicu igrao u ožujku, a nakon finala Kupa iduću će imati tek 23. kolovoza na startu prvenstva protiv Marseillea.

PSG posljednjeg dana srpnja očekuje i finale Liga kupa protiv Lyona, a 12. kolovoza četvrtfinale Lige prvaka protiv Atalante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo