Novo Dinamovo pojačanje / Prvi srpski nogometaš u Dinamu od osamostaljenja za RTL: 'Počašćen sam što sam otvorio ta vrata'

Iz zaprešićkoga Intera u Dinamo je stigao je Komnen Andrić, prvi srpski nogometaš na Maksimiru još od osamostaljenja

4.2.2019.
20:03
VOYO logo

Novi plavi devet stigao je na Maksimir. Nadimak koji Komnenu Andriću dobro pristaje jer u Dinamo je stigao kao najbolji strijelac lige.

Komnene, prije samo godinu i pol stigli ste u Zaprešić na oživljavanje karijere i sada ste tu, na Maksimiru, kao najbolji strijelac Prvenstva. Brz uzlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je, tu sam već godinu i pol dana, bilo je tu i teških trenutaka, prije dolaska u sam Inter došao sam tu da oživim svoju karijeru. Imao sam možda nekih sitnih ozljeda prije nego što sam došao tu, tako da ni u jednom trenutku nisam mogao iskoristiti svoj potpuni potencijal. Sad su me ozljede zaobišle i nadam se da sad tek kreće ono pravo."

Ako ono pravo tek kreće, što je onda bio jesenski dio polusezone. 17 utakmica za Inter, deset golova i titula najboljeg strijelca lige. A dolaskom na Maksimir Andrić je srušio još jednu barijeru. Onu da je prvi srpski nogometaš u Dinamu od hrvatskog osamostaljenja,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugi niz godina nije nitko iz Srbije tu igrao, pa ja ponavljam, po ne znam koji put, da sam jako počašćen time što sam otvorio vrata u oba smjera što se tiče igrača iz Srbije i Hrvatske."

Četiri godine proveo je u srpskoj ligi prije nego je otišao. Hrvatska je kvalitetnija, kaže, a što se onih top klubova tiče, možda bi ih najbolje bilo usporediti kroz regionalnu ligu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih volio to, ja sam uvijek spreman za sve izazove i nekako živim od tih izazova, tako da bih ja svakako volio da se to dogodi. Ali, opet kažem, o tom potom, vidjet ćemo."

Tko vama je uzor što se nogometa tiče, što se napadačkog dijela tiče, igrački?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa sigurno da mi je uzor Zlatan Ibrahimović i Didier Drogba. To su dva uzora, ali opet, kažem, fokusiram se da igram svoj nogomet, fokusiram se da radim ono što ja najbolje znam."

A kada se ne fokusira na nogomet…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ribolov i psi, to mi je hobi i tu pronalazim svoj mir."

Koji vam je najveći ulov što se ribolova tiče?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, ja sam sportski ribolovac, uhvati i pusti, tako da niti znam to niti me interesira to, nisam klasičan tip ribolovca, nego sportski ribolovac, sve što uhvatim, pustim."

Kakav je ulov sam Komnen Andrić, doznat će se brzo. Prvih 20 minuta dobio je protiv Rudeša, u napadu su mu konkurencija Gavranović i Petković, a s obzirom na titulu najboljeg strijelca lige od njega se uskoro očekuju i prvi golovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo