'KRIVCI ĆE BITI NAĐENI' /

Prvi čovjek UEFA-e: 'Problem nasilja i huliganizma nije samo grčki, on je europski'

Image

Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo da se takva tragedija više ne ponovi, istaknuo je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin

16.8.2023.
12:51
VOYO logo

Nakon što je prošli tjedan u Ateni u navijačkim neredima ubijen navijač atenskog AEK-a, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je u srijedu na "uklanjanje raka huliganstva".

Image
ILIJA LONČAREVIĆ /

'Neki igrači koji u kontinuitetu ne daju svoj doprinos, trebaju se dići'

Image
ILIJA LONČAREVIĆ /

'Neki igrači koji u kontinuitetu ne daju svoj doprinos, trebaju se dići'

"Problem nasilja i huliganizma nije samo grčki, on je europski", rekao je Čeferin na konferenciji za novinare nakon sastanka s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijač atenskog AEK-a Michalis Katsouris (29) umro je nakon što je izboden nožem u ruku u ponedjeljak navečer u sukobima navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama uoči prve utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka u blizini stadiona grčkog kluba u Nea Filadelfiji, predgrađu Atene. Utakmica je nakon tog odgođena za 19. kolovoza.

"Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo da se takva tragedija više ne ponovi", istaknuo je predsjednik UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krivci će biti pronađeni'

"Krivci će biti pronađeni i kažnjeni za ovo ubojstvo", podržao je sa svoje strane grčki premijer, koji je također zatražio da se uspostavi "europski mehanizam za suprotstavljanje nasilju na stadionima i njihovo učinkovito kažnjavanje".

Grčko pravosuđe u nedjelju je optužilo i odredilo pritvor protiv 105 osoba optuženih za sudjelovanje u incidentima. Trenutno se provodi analiza mobitela uhićenih hrvatskih navijača, javljaju grčki mediji. A već nekoliko dana su analizirani DNA uzorci i danas bi trebali biti objavljeni rezulTati usporedne analize optuženika i žrtve.

Grčki premijer također je istaknuo da se s četvoricom predsjednika glavnih grčkih klubova dogovorio da "policija djeluje na stadionima i može kontrolirati ulaze".

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo