Provokacije na Marakani! Pogledajte što je dočekalo Hrvate

Sat vremena prije utakmice Srbije i Hrvatske, na Marakani je osvanula i prva provokacija od strane domaćina.

6.9.2013.
20:11
VOYO logo

Dugo očekivana utakmica istine, u kojoj je Hrvatska odigrala 1:1 na Marakani potiv Srbije, završila je, na sreću, bez većih incidenata. Odluka o zabrani dolaska gostujućim navijačima u obje kvalifikacijske utakmice pokazala se pametnom, pa je tako i ovoga puta na tribinama bilo uobičajenih provkacija, povika i folklora, ali bez težih ispada.

Marakana nije bila puna, prodano je oko 25.000 od 38.000 ulaznica puštenih u promet, a na stadionu je uoči početka susreta izvješen veliki transparent na kojem je pisalo Vukovar, na ćilirilci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tribina su se začuli i povici 'Je*i ustaše!', ali i 'Tomo, lopove', upućenje predsjedniku srpskog nogometnog saveza Tomislavu Karadžiću. Pjevao se 'Marš na Drinu', srpski navijači su u jednom trenutku zapalili hrvatsku zastavu, a ni četnički dekor sa šajkačama i zastavama također nije izostao.

//www.youtube.com/embed/WMeFVwhPYm8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jake policijske snage dijelile su navijače i hrvatske igrače na terenu, pa je tako po tartan stazi bilo raspoređeno više od dvjesto specijalaca, u punoj ratnoj spremi.

Pokazale su se točnima i informacije iz Beograda, o tome kako je interes za utakmicu puno manji od očekivanog. U kafićima i na ulicama nema onog poznatog ugođaja kakav pamtimo iz Zagreba prije odigravanja prve utakmice Hrvatske i Srbije u ožujku ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo