NITKO KAO HRVATSKA / Provjerite gdje se Vatreni nalaze na vječnoj ljestvici SP-a nakon pobjede protiv Brazila

Image

Vrh liste neprikosnoveno drži naš jučerašnji protivnik Brazil koji je u 114 utakmica osvojio golemih 247 bodova. Iza njih se nalaze Njemačka sa 225 i Italija sa 156

10.12.2022.
14:59
VOYO logo

Izabranici Zlatka Dalića igraju još jedno fantastično Svjetsko prvenstvo i cijela Hrvatska, ali i nogometni svijet ima osjećaj kao da gledaju reprizu iz Rusije.

Vatreni su kao i prije četiri godine nakon prolaska grupe u osmini i četvrtini finala otišli u produžetku te prošli dalje nakon boljeg izvođenja penala. Drugo je to uzastopno i treće polufinale ukupno za Hrvatsku u samo šest nastupa na Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI SMO /

Od slomljenih srca do slavlja koje ćemo prepričavati generacijama: Pad Brazila za polufinale

Image
VELIKI SMO /

Od slomljenih srca do slavlja koje ćemo prepričavati generacijama: Pad Brazila za polufinale

Hrvatska među elitom

Reprezentaciji Hrvatske utakmica protiv Brazila je bila 28. u povijesti na SP-u, a nevjerojatan skor koji Vatreni imaju tijekom ovog relativno kratkog perioda gurnuo ih je među elitu.

Od ukupno 83 selekcije koje su kroz 92 godine povijesti SP-a, Hrvatska sada zauzima iznimno visoku 19. poziciju uz napomenu da od svih dvadeset najboljih selekcija na listi ima najmanji broj odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su na šest mundijala skupili 44 boda uz gol razliku 41:29. Bodovanje na vječnoj listi funkcionira po principu da se za svaku pobjedu dobivaju tri boda, a za svaki remi po jedan. S tim da se za utakmice nokaut faze u kojima se ne dobije pobjednik u 90 minuta svakoj momčadi dodjeljuje po jedan bod bez obzira na konačni ishod.

Brazil neprikosnoven

Jedine dvije selekcije koje se donekle mogu usporediti s Vatrenima po učinku su Austrija koja je u 29 utakmica skupila 40 bodova te Mađarska koja je u 32 utakmice osvojila 48 bodova. Naši sjeverni susjedi većinu bodova mogu zahvaliti Lakoj konjici koja je harala svijetom 50-ih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh liste neprikosnoveno drži naš jučerašnji protivnik Brazil koji je u 114 utakmica osvojio golemih 247 bodova. Iza njih se nalaze Njemačka sa 225 i Italija sa 156.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo