Kaos na vrhuncu: Zbog sigurnosti se tražila odgoda polufinala

U srijedu je na rasporedu prvi polufinale nogometnog Kupa konfederacija između domaćina Brazila i aktualnog prvaka Južne Amerike Urugvaja, a zemlju i dalje 'tresu' prosvjedi.

26.6.2013.
11:22
VOYO logo

Međutim, za Selecao Urugvaj neće biti najveći problem u gradu Belo Horizonteu, već će to biti prosvjednici, točnije njih oko 100 tisuća, koji namjeravaju izaći na ulice i prosvjedovati zbog loših životnih uvjeta, policijskog nasilja, korupcije u vladajućim strukturama, povećanja cijena, usprkos čemu se ogromna financijska sredstva troše na organizaciju Svjetskog prvenstva.

Brazilsko ministarstvo za javno djelovanje tražilo je odgodu utakmice iz sigurnosnih razloga, no policija je isto uvjerila da će sve biti u redu, jer je pozvala dodatna pojačanja u ljudstvu iz nacionalne garde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmici bi trebao prisustvovati i predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter, što će zasigurno još dodatno razljutiti brazilske prosvjednike kojima je prvi čovjek FIFA-e prilično omražena osoba.

Napadač brazilske reprezentacije Fred otvoreno je priznao da podržava prosvjednike, ali da se ipak nada da će sve proći bez incidenata;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam na strani prosvjednika, jer smatram da ljudi zaslužuju bolje. Nadam se da će sve proći bez nasilja i vandalizma. Nadam se mirnom prosvjedu, bez sukoba s policijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo