ČUDESNO / Prošle godine je skoro umro na terenu, a sada se giganti otimaju za njega: Christian Eriksen na pragu velikog transfera

Image
Foto: Profimedia

Eriksen se vratio nogometu u dresu Brentforda i dokazao da je fizički ponovno spreman za igranje na najvišoj profesionalnoj razini

5.6.2022.
12:00
Profimedia
VOYO logo

Danski 30-godišnji nogometaš Cristian Eriksen, koji je prije manje od godinu dana doživio srčani zastoj i bio reanimiran tijekom nastupa za svoju reprezentaciju na Euru, na meti je nekolicine engleskih premierligaša nakon uspješnog povratka nogometu u dresu Brentforda, a engleski mediji kao glavne interesente navode Manchester United, Tottenham i Everton.

Image
OVO JE DONEDAVNO BILO NEZAMISLIVO /

Devet mjeseci nakon što je skoro umro na terenu Eriksen dobio najbolje moguće vijesti

Image
OVO JE DONEDAVNO BILO NEZAMISLIVO /

Devet mjeseci nakon što je skoro umro na terenu Eriksen dobio najbolje moguće vijesti

Eriksenu je u tijelo ugrađen minijaturni defibrilator, zbog čega je morao raskinuti ugovor s milanskim Interom, čiji je igrač bio u trenutku prošlogodišnjeg nemilog događaja na Parken stadionu u Kopenhagenu, jer talijanski zakonu ne dopuštaju osobama s takvim uređajima profesionalno bavljene sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošao proces rehabilitacije i dokazao da je fizički ponovno spreman za igranje na najvišoj profesionalnoj razini, Eriksen je u siječanjskom prijelaznom roku potpisao ugovor s londonskim premierligašem Brentfordom do kraja sezone.

Image
Foto: Profimedia

Christian Eriksen

Za svoj novi klub je debitirao 26. veljače, a već u trećem nastupu je ubilježio prvu od četiri asistencije, dok je u četvrtom postigao pogodak u gostujućoj pobjedi (4-1) nad Chelseajem. Eriksen je za Brentford odigrao 11 utakmica u Premier ligi, a u njih deset je imao punu minutažu. "Pčele" su se bez problema zadržale u elitom društvu osvojivši 13. mjesto, a u 11 Eriksenovih utakmica Brentofrd je osvojio 22 boda od 46 s koliko je momčad završila sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na Dančev značajan doprinos Brentford je Eriksenu ponudio novi ugovor kojim bi postao najbolje plaćeni igrač momčadi, ali u borbu za usluge 30-godišnjeg ofenzivnog veznjaka uključili su se i drugi premierligaši.

Tako bi Frank Lampard vrlo rado vidio Eriksena u plavom Evertonovom dresu, nakon što je liverpoolski klub uspio u završnici sezone zadržati mjesto u eliti engleskog klupskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Conte ga zove

Nema sumnje da Eriksen nije ravnodušan ni prema interesu koji je iskazao menadžer Tottenhama Antonio Conte, jer je Danac u Spursima ostavio najdublji trag u karijeri, odigravši 305 utakmica u kojima je postigao 69 pogodaka i ubilježio 90 asistencija.

No, Eriksena bi u svojoj momčadi volio imati i novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag. Nizozemčev adut je veza koju je uspostavio s danskim reprezentativcom tijekom njegovog povratka nogometu, kad mu je dopustio da se priključi treninzima Ajaxa iz kojeg je stigao na Old Trafford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je potpuno spreman i dalje igrati na najvišoj razini Eriksen je dokazao i u reprezentativnom dresu u koji se vratio s dva pogotka u ožujskim prijateljskim dvobojima s Nizozemskom i Srbijom, a prije dva dana je imao punu minutažu u pobjedi 2-1 protiv Francuske na Stade de Franceu u 1. kolu Lige nacija.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo