REAKCIJA NA TEŠKE OPTUŽBE / Prosinečki održao eksplozivnu pressicu nakon otkaza: 'S većim prevarantima i lažovima nikad nisam radio'

Image
Foto: Profimedia

Legendarni Žuti napustio je klub samo šest dana prije kvalifikacijske utakmice u Konferencijskoj ligi

2.7.2022.
14:39
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski trener i nekada legendarni nogometaš, Robert Prosinečki, dobio je otkaz u ljubljanskoj Olimpiji nakon svega tri mjeseca koje je tamo proveo na poziciji trenera.

Legendarni Žuti napustio je klub samo šest dana prije kvalifikacijske utakmice u Konferencijskoj ligi, a s njim je otišao i sportski direktor Mladen Rudonja. Slovenski klub izašao je odmah nakon otkaza Prosinečkom sa žestokim priopćenjem i iznijeli su teške optužbe na njegov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Optužili Prosinečkog

“Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio press konferenciju na kojoj će progovoriti o događanjima posljednjih dana i tjedana. No, NK Olimpija Ljubljana prije toga želi ispričati svoju stranu priče. Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao! Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti.

Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema. Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost!

Danas, u subotu 2. srpnja 2022., predsjednik Adam Delius složio se s novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Europi i orijentiran je na vrijednosti. Klub će trenera i njegovu momčad javnosti predstaviti u ponedjeljak ujutro. Od sada će sve poslovne odnose u klubu izravno nadzirati predsjednik kluba Adam Delius i dopredsjednik dr. Christian Dollinger", stoji u njihovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'S većim lažovima i prevarantima nisam radio'

Nakon njih oglasio se i Prosinečki sa svojom stranom priče. Održao je konferenciju za medije u hotelu Radisson, a s njim su došli i navijači Olimpije, Green Dragonsi, koji su mu iskazali podršku.

"Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti", rekao je Prosinečki i onda nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopće nisu svjesni što se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i financije", zaključio je Prosinečki.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo