PROSINEČKI NAPUŠTA AZERBAJDŽAN? / Na stolu ima odličnu ponudu, sve će ovisiti o subotnjem rezultatu

Image
Foto: AFP, FRANK PERRY

Izgubi li u subotu od Sjeverne Irske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, hrvatski stručnjak Robert Prisinečki mogao bi napustiti klupu Azerbajdžana i vratiti se klupskom nogometu.

9.6.2017.
17:40
AFP, FRANK PERRY
VOYO logo

Gotovo svi turski mediji pišu da je tamošnji prvoligaš Bursaspor silno zainteresiran za Prosinečkog i da ga želi na klupi u sljedećoj sezoni. Potvrdio je to i predsjednik kluba Ali Ay, istaknuvši da mu je hrvatski trener stalno u mislima.

Poraz ga udaljava od SP-a

Prosinečki je ugovorno vezan uz reprezentaciju Azerbajdžana, ali ako u subotu u Bakuu izgubi od Sjeverne Irske, šanse za plasman na SP će biti svedene na minimum. U tom bi slučaju suradnja mogla biti odmah prekinuta, a 48-godišnji stručnjak bi mogao preuzeti Bursaspor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bursasporu žele Prosinečkog. Mislim da će utakmica protiv Sjeverne Irske biti važna za njega jer u slučaju poraza više neće biti izgleda za plasman na SP", rekao je turski medijimaYaşar Çalişir, zastupnik hrvatskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan start pa dva teška poraza

Bivši Vatreni je došao na klupu Azerbajdžana u prosincu 2014. godine. Na početku kvalifikacija za SP je ostvario pobjede protiv San Marina (1-0) i Norveške (1-0) te remi na gostovanju kod Češke (0-0), ali uslijedili su teški porazi od Sjeverne Irske (0-4) i svjetskog prvaka Njemačke (1-4).

Trenersku karijeru Prosinečki je počeo kao pomoćnik Slavenu Biliću na klupi hrvatske reprezentacije. Samostalno je potom vodio Crvenu zvezdu i turski Kayserispor prije no što je postao izbornik Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo