PROSINEČKI: / 'Meni je izuzetno drago da nas je netko nadmašio, jer već smo išli lagano na ‘onu stvar’ s tom svojom broncom'

Image
Foto: AFP

Nagrada The Best koja je uručena Luki Modriću i dalje je tema o kojoj se priča

27.9.2018.
9:06
AFP
VOYO logo

Brončana medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu 1998. godine i treće mjesto Davora Šukera u poretku najboljih nogometaša nadmašeni su dvadeset godina kasnije kad je sredinom srpnja ove godine generacija Vatrenih predvođena Lukom Modrićem osvojila svjetsko srebro, a on sam FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta.

"Ovo je povijesni, najveći hrvatski nogometni uspjeh, od ovoga više nema 'prema gore'. Daj Bože da se to dogodi jednoga dana, ali vrlo teško. Ovo je vrh vrhova", kaže nadmašeni Šuker upitan i je li Modrićeva nagrada opterećenje budući da se uz najboljeg očekuju i dobri rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je uvjeren u dobro sutra

"Nije to opterećenje. Imamo dobru momčad, idemo na Europsko prvenstvo ostvariti pomake koje smo već napravili u Rusiji. Poraz od Španjolske? Nemamo se čega sramiti; pripremit ćemo momčad, izborniku dati maksimalnu potporu i uspjeh je opet tu. A eventualni slabiji plasman u Ligi nacija znači samo da ćemo dobiti manje novca. Ja se kvalifikacija za EP ne pribojavam jer mi možemo pobijediti svakoga", prenosi Večernji list riječi prvog čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki iskren kao i uvijek

Modrićev uspjeh prokomentirao je još jedan član generacije Vatrenih iz '98, Robert Prosinečki. Aktualni izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine oduševljen je što je nadmašen uspjeh bronačnih. Zavist, kaže, zbog toga ne osjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi volimo sebe i mislimo za sebe da sam najbolji, ali ja zaista nemam nikakve komplekse od ovih mladih. Dapače, meni je izuzetno drago da nas je netko nadmašio, jer već smo išli lagano na ‘onu stvar’ s tom svojom broncom."

Kranjčar - legenda

Naklonio se Modriću i bivši mu suigrač Niko Kranjčar, nogometaš izabran u FIFA-ine legende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nagrada koju je Luka zaslužio, ali ona pripada i njegovoj obitelji, ljudima koji su vjerovali u njega. No, njegova žrtva bila je najveća, uz bogomdani talent koji posjeduje."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo