PROMJENA TRENERA U DVOSTRUKOM TALIJANSKOM PRVAKU: / Vraća se staro lice, prethodnik objasnio razlog prisilnog odlaska

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Jedina rezultatski svjetla točka posljednjih mjeseci je plasman u polufinale talijanskog Kupa

9.4.2019.
19:23
AFP
VOYO logo

'Prisiljen sam odstupiti, jer se sumnja u moje profesionalne i ljudske sposobnosti', izjavio je za talijansku izvještajnu agenciju (ANSA) dojučerašnji trener talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine 53-godišnji Stefano Pioli, nakon što je klub na svojoj službenoj stranici objavio da je u utorak prihvatio njegovu pismenu ostavku.

Loši rezultati kumovali smjeni

'Svom sam poslu uvijek pristupao odgovorno i profesionalno te se prema njemu odnosio s poštovanjem i bio vrlo predan', objavio je ogorčeni stručnjak koji je u karijeri vodio milanski Inter i rimski Lazio, a na klupi Fiorentine je proveo posljednja 22 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavka je izravna posljedica nedjeljnog, domaćeg poraza od predzadnjeg Frosinonea (0-1) te niza loših rezultata "viola" u talijanskom prvenstvu, u kojem se Fiorentina, talijanski prvak u sezonama 1955/56 i 1968/69, trenutačno nalazi na 10. mjestu, ali je u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima ostvarila samo jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže Montella

Jedina rezultatski svjetla točka posljednjih mjeseci je plasman u polufinale talijanskog Kupa, u kojem će za proboj u finale 25. travnja morati pobijediti Atalantu u Bergamu, nakon što je prva utakmica u Firenci završila 3-3.

Ako je vjerovati talijanskim medijima pokušat će to ostvariti Fiorentinin nogometaši predvođenim povratnikom na klupu Vincenzom Montellom s kojim je navodno dogovorena suradnja do kraja sljedeće sezone. Već u srijedu održat će prvi trening u klubu čiju je nogometnu momčad vodio od 2012. do 2015. ostvarivši 81 pobjedu, 32 remija i 40 poraza kroz 153 utakmice odigrane u tom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo