Prokazan najveći skandal hrvatskog nogometa!

Ako je i bilo neke sumnje, sada je očito da je cijela sezona najjačeg razreda hrvatskog nogometa neregularna.

30.3.2012.
13:03
VOYO logo

Nogometaši Gorice već mjesecima pokušavaju istjerati pravdu što su zakinuti za igranje u prvoj ligi i ako je suditi po arbitraži Hrvatskog olimpijskog odbora, konačno su uspjeli! Na službenoj stranici kluba objavili su odluku HOO-a koji poništava odluku Izvršnog odbora HNS-a od 20. lipnja prošle godine kojom prvaci Druge lige nisu smjeli zaigrati u najvišem rangu natjecanja, pa ispada da je aktualno prvenstvo neregularno!

"Pravno i stvarno je značilo da je Gorica tada stekla pravo igranja u 1. HNL na temelju dobivene licence i pravovremene prijave za natjecanje, a Vijeće športske arbitraže nije uspjelo odgonetnuti zašto je unatoč pravovremenoj žalbi od strane kluba prema arbitraži HNS-a istoj trebalo gotovo tri mjeseca da se sastane", stoji u rješenju od 26. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što su Goričani rezultatima izborili elitni nogometni razred, 28. travnja od Grada Velike Gorice nabavili su garanciju za podizanje reflektora na stadionu, no i s obavezom igranja na stadionu u Zaprešiću. Izdana licenca opoziva se 20. lipnja jer nisu ispunjavali infrastrukturalne uvjete i nemaju prijavljen stadion za igranje utakmica u općini u kojoj je sjedište kluba.

IO HNS-a, koji nema ovlasti za to, odluku je prepustio Komisiji za licenciranje, koja 5. srpnja opoziva licenciju, ali i žalbu. Arbitražna komisija HNS-a 30. rujna pobija odluku IO-a, ali je ne poništava. No, ionako je bilo kasno jer se novo prvenstvo, s Istrom umjesto Gorice, već igralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je neupitno jako oštećena i kreće u pravnu bitku i dva procesa nadoknade štete, jedan na sudu u Hrvatskoj, a drugi na međunarodnom sportskom sudu u Lausannei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo