koštat će ih više od 100 milijuna dolara / Procurio ugovor koji otkriva 'bolestan' iznos kojim je Real platio Balea

Image
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Ugovorom je ponuđeno nekoliko modela otplate odštete, a to je da odmah mogu platiti 87 milijuna eura te dobiti popust u ratama

21.1.2016.
13:31
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Na internetu su se pojavili dokumenti koji otkrivaju detalje transfera velškog reprezentativca Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid.

Real Madrid je ranije objavio da je Balea platio 91 milijuna eura, ali dokumenti pokazuju da se radi o iznosu većem od 100 milijuna eura, što znači da je skuplji od Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor se sastoji od šest stranica, a potpisali su ga 31.kolovoza 2013. godine predsjednik Tottanhama Daniel Levy i generalni menadžer Reala Jose Angel Sanchez. U javnosti je objavljeno da će Bale koštati Real 91.589.842 milijuna eura, no radi se o većem iznosu novca.

Ugovorom je ponuđeno nekoliko modela otplate odštete, a to je da odmah mogu platiti 87 milijuna eura te dobiti popust u ratama, no time bi se cijena popela preko 100.8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real će platiti odštetu u četiri rate - tri po 24.9, a jednu od 21.2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Člankom 16 Baleu se zabranjuje da išta negativno kaže o Tottenhamu, igračima upravi ili ijednom zaposleniku kluba.

Članom 4 kraljevski klub odrekao se iznosa koji mu je Tottenham dugovao za odštetu Rafaela van der Vaarta, koji je u ljeto 2010. prešao iz Madrida u London za 10.3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac je prodan u transferu vrijednom oko 10,3 milijuna eura, a do transfera Balea u Real, Tottenham je već platio tri rate.

Članak 10 je zanimljiv, a na njemu je inzistirao Levy. Naveo je da Real mora obavijestiti Tottenham ukoliko neki klub iz Premierlige pošalje ponudu za Balea koju Kraljevi namjeravaju platiti. Tottenham će imati pravo otkupa za isti prvobitni iznos tijekom 72 sata, pa čak i ako drugi zainteresirani klub pošalje neku bolju ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo Tottenhamova otkupa vrijedi do 30. lipnja 2019. i neće vrijediti ako ponudu za Balea pošalje klub koji nije iz Engleske.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo