PROCURILA SKANDALOZNA SNIMKA S POLJUDA: / Policajci ometali pružanje pomoći ranjenom vatrogascu?

Image
Foto: Screenshot

Više od mjesec dana nakon derbija procurila je snimka koja pruža drugačiji pogled na incident.

24.10.2018.
16:49
Screenshot
VOYO logo

Posljednji derbi hrvatskog nogometnog prvenstva između Hajduka i Dinama na Poljudu ostao je ponajviše upamćen po nesreći koja je zadesila vatrogasca Tomislava Biuka kada mu je u ruci eksplodirao topovski udar.

Tjednik Nacional došao je u posjed snimke iz utrobe Poljuda koja, tvrde, prikazuje neprimjereno ponašanje policajaca u trenutku kada je ozlijeđeni vatrogasac izveden s terena kako bi mu se pružila liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode da snimka dokazuje da splitska policija nije govorila istinu kada je objavila da su njezini pripadnici poduzimali mjere kako bi se vatrogascu što prije pružila pomoć, nego da su neki od njih to fizički ometali.

Verbalni napad

Na snimci je, piše Nacional, tako zabilježeno da vatrogasca s terena prema vozilu Hitne pomoći izvori Hajdukov povjerenik za navijače Kristijan Petric, te da ga istovremeno dvojica policajaca verbalno napadaju u 'prema svemu sudeći prijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neposredno nakon toga jedan je i fizički nasrnuo na Petrica, u čemu ga je teškom mukom uspio spriječiti treći policajac, po svemu sudeći nadređeni, ali incident se nastavio dodatnim prijetnjama", navodi poznati tjednik uz dodatak da je takvo ponašanje iznerviralo kolege unesrećenog vatrogasca u njegovoj i Petricevoj pratnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasuli ih uvredama

Slobodna Dalmacija je, inače, dan poslije utakmice objavila da su policajci navodno 'vikali prema Kristijanu Petricu, psovali mu obitelj i govorili da je govno', ali i da ga je jedan od njih htio udariti šakom u leđa, što je spriječeno.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nakon toga je priopćila kako nisu primili nikakvu pritužbu na rad policijskih službenika te da su policajci koji su bili taj dan na stadionu, a posebno oni koji su bili u izravnom kontaktu s ozlijeđenim kolegom vatrogascem, poduzimali mjere kako bi istom najbrže i najkvalitetnije bila pružena liječnička pomoć i zaštita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo