PRIZNAO NAKON 18 GODINA: / "Posvađao sam se s Bilićem jer me htio napustiti"

Image
Foto: AFP
24.6.2015.
15:30
AFP
VOYO logo

To je mišljenje legendarnog Harryja Redknappa, bivšeg Bilićevog trenera iz igračkih dana u Hammersima. Njihova suradnja započela je još 1996. kad ga je Redknapp doveo iz Karlsruhea. Kaže kako se odmah "zaljubio" u elegantnog stopera:

"Obožavam Slavena, ima nešto osobito u njemu. Pun je samopouzdanja i već je imao uspjeha na velikoj sceni - pobijedivši Englesku na Wembleyju 2007. godine. Hrvati su sjajni momci, imaju stila", nahvalio je hrvatske igrače Harry Redknapp, koji je uz Bilića bio trener Ćorluki, Modriću, Pletikosi i Kranjčaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pušio je kao Turčin"

"Očekuje ga težak posao, ali Sam Allardyce mu je ostavio sasvim solidnu momčad. Dok su Diafra Sakho i Enner Valencia igrali dobro, West Ham je 'letio' travnjakom."

Čekićari će sezonu započeti mjesec dana ranije od ostalih premierligaških klubova. U prvom pretkolu Europske lige, 2. srpnja, igrat će protiv Luisitansa iz Andore, ali Redknapp je uvjeren kako im to neće biti problem i da će Bilić imati dobar start. Prisjetio se kakav je bio prije gotovo dvadeset godina kad su se upoznali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pušio je kao Turčin! Još nije odbacio tu naviku. Posvađao se s klupskom upravom u Njemačkoj i došao je trenirati s nama. Nakon jednog treninga sve mi je bilo jasno. Izgledao je fantastično na treningu. Čim je ušao na travnjak, počeo je naređivati ljudima, govoriti im kako se moraju postavljati, koga blokirati... Bio je jednostavno klasa!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo pričali neko vrijeme"

"Nakon godinu dana s nama, pojavio se Tottenham. Želio ga je dovesti za oko pet milijuna eura, ali mi ga nismo željeli prodati. Posvađali smo se zbog toga i nismo pričali neko vrijeme. Na koncu je otišao u Everton za sedam milijuna eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam kako će svom stručnom stožeru priključiti nekadašnje igrače Johna Hartsona i Juliana Dicksa. To je odlično za klub, dobro je imati što više legendi oko sebe. Ja sam tako postupio s Timom Sherwoodom i Lesom Ferdinandom u Tottenhamu."

"Siguran sam u jednu stvar - kad su na klupi Slaven, Hartson i Dicksy, nitko im se neće usuditi prigovoriti ni riječ, jer ako dođe do naguravanja, oni će pobijediti!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo