'Bugarska strepi od Mandžukića, Modrića i Srne'

7.10.2014.
18:20
VOYO logo

"Talijani su najveći favoriti skupine, ali ne zaostaju ni Hrvati puno. Možda su čak i ravnopravni u toj ulozi favorita. Zbog toga Bugarska ima jako težak zadatak proći na veliko natjecanje. Dugo nismo bili na veliko smotri i zato vjerujem u veliki motiv naše reprezentacije", izjavio je Balakov za Sportske novosti.

Balakov je trener koji itekako dobro poznaje situaciju u hrvatskom nogometu. Naime, riječ je o bivšem treneru Hajduka u kojem je proveo devet mjeseci, od svibnja 2011. do ožujka 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio mene ostao je u Splitu. Svi koji me poznaju, svjesni su da to nije fraza. Zato mi je teška utakmica Bugarske i Hrvatske. Jer, volio bih da Bugarska u petak pobijedi, ali i da Hrvatska zajedno s Bugarima ode na Europsko prvenstvo", dodaje Balakov, koji je nakon Hajduka preuzeo trenersku klupu Kaiserslauterna.

//www.youtube.com/embed/TyS1E_4XI0U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirajući igrače obiju sastava Berbatov prebacuje ulogu favorita na stranu Vatrenih.

"U petak će biti jako teška i zahtjevna utakmica. Kako za Bugarsku, tako i za Hrvatsku. I dalje držim da je Hrvatska favorit, jer pojedinačno ima jaču momčad, ali kolektiv danas može čuda napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo u reprezentaciji igrača klase Berbatova. Sve su to redom dobri igrači, ali nema ekstra zvijezde kao što to ima Hrvatska u Mandžukiću, Modriću i Srni. O tom tercetu se najviše piše u bugarskom tisku, od njih strepi Bugarska. To su top igrači, kako mi volimo kazati, i igraju u najjačim europskim klubovima."

Na kraju je konačno podvukao: "Susret Hrvata i Bugara vidim kao izjednačenu utakmicu u kojoj će presuditi nijanse, makar je Hrvatska iskusnija i jača selekcija. Ali morat će se dobro namučiti za rezultat u Bugarskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarska je, podsjećamo, poput Hrvatske pobjedom otvorila kvalifikacijski ciklus za plasman na Euro 2016. godine i to gostujućom 2:1 pobjedom protiv Azerbajdžana.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo