PRIZNANJE BIVŠEG ENGLESKOG REPREZENTATIVCA: / Platio bratu, nogometnoj zvijezdi koja je počinila suicid, da ne prizna da je gay

Image
Foto: AFP/Screenshot

U svibnju će se navršiti 20 godina otkako si je Justin Fashanu oduzeo život

19.4.2018.
17:33
AFP/Screenshot
VOYO logo

Nekadašnji je engleski nogometni reprezentativac John Fashanu priznao da je pokojnom bratu Justinu platio 75,000 funti da javnosti ne otkrije svoju seksualnu orijentaciju. Justin, bivši igrač Norwicha i Nottingham Foresta, izjavio je da je gay prije no što je u svibnju 1988., u dobi od 37 godina počinio samoubojstvo.

Dvadeset godina proći će uskoro od tragičnog datuma, a John je sad priznao da se prema starijem bratu odnosio poput čudovišta. Sve ovo dolazi upakirano u traženje Engleskog nogometnog saveza da se pruži podrška nogometašima koji su homoseksualci te riješe zlostavljanja koja pojedinci trpe zbog boje kože i homofobnih ispada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudovište

"Bit ću jasan, prema Justinu sad se tada ponašao poput čudovišta. Platio sam mu 75,000 funti da ne prizna da je gay. U tim je trenucima majka umirala od raka, a ostatak obitelji nije bio sposoban shvatiti situaciju. Nismo znali što bismo, mislio sam da je najbolje da to ne otkrije", priznaje nekadašnji napadač Wimbledona i Aston Ville kriveći za sve manjak edukacije.

Sam Justin Fashanu bio je engleski U21 reprezentativac i prvi tamnoputi nogometaš koji je ostvario transfer u iznosu od milijun funti. Dogodilo se to pri njegovu prelasku iz Norwicha u Forest 1981. godine, podsjeća The Telegraph prepričavajući priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I danas bez potpore

U Premier ligi danas nema igrača koji je priznao da je gay. Fashanu pak tvrdi da zna nekolicinu dobro poznatih igrača koji to jesu i od Engleskog nogometnog saveza traži da im se pruži podrška pri priznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvaćaju da bi njihova carstva time bila uništena", kazuje Fashanu uz dodatak da igrači uglavnom znaju tko je među njima gay, a tko nije.

Podršku si pružaju međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo