PRIVATIZACIJA DINAMA ZASAD IDE DALJE: / Kartelo i Hasanbegović iznenada promijenili retoriku i stav

Image
Foto: PIXSELL

Neovisni za Hrvatsku povukao s dnevnog reda svoj prijedlog zaključka

30.5.2018.
19:54
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Udruge članova GNK Dinamo "Dinamo to smo mi" Juraj Čošić u srijedu je, nakon povlačenje točke o Građanskom nogometnom klubu (GNK) "Dinamo" s dnevnog reda skupštinske sjednice, poručio kako su zastupnici danas pokazali da nemaju političke hrabrosti.

UDRUGA ‘DINAMO TO SMO MI’ OBRUŠILA SE NA GRADSKU SKUPŠTINU: ‘Preoblikovanje Dinama nije prilika za jeftini oportunizam’

Na današnjoj 13. sjednici Gradske skupštine je Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku povukao s dnevnog reda svoj prijedlog zaključka o Građanskom nogometnom klubu "Dinamo" u kojem se protive preoblikovanju sportske udruge GNK "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su zastupnici raspravljali o toj točki dnevnog reda, pred Gradskom skupštinom okupilo se 40-ak navijača Dinama pjevajući navijačke pjesme te uzvikujući "Hoćemo izbore" i "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje".

Image
Image

20.04.2018. Zagreb - Stadion Maksimir, predaja zahtjeva udruge Dinamo to smo mi , upravi GNK Dinama. Zahtjeve su predali Matija Djulvat i Juraj Cosic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Postavlja se, stoga, pitanje: Što se unutar tih sat i pol vremena promijenilo iza zidova Gradske skupštine i zašto su "veliki" dinamovci Krešimir Kartelo i Zlatko Hasanbegović promijenili svoju retoriku, ali i stav?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače zanima zašto su svjedočili neočekivanom obratu u Gradskoj skupštini? Iako su se svi klubovi zastupnika osim HDZ-a i onih sklonih gradonačelniku Bandiću, bili javno izjasnili o tome kako ne podržavaju privatizaciju, Dinamovi navijači ipak nisu proslavili pobjedu koju su očekivali. Politika se opet još dublje umiješala i ovo je produkt...

Točka povučena nakon glasanja

Udruga članova GNK Dinamo "Dinamo to smo mi" priopćila je kako je ta točka povučena nakon glasanja amandmana koji je s 22 glasa "za" i 20 protiv ušao u Zaključak, a govori da se Skupština protivi i davanju suglasnosti GNK Dinamo za korištenje Gradskog stadiona Maksimir za potrebe preoblikovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o amandmanu oporbenih klubova gradskih zastupnika - Kluba gradskih zastupnika SDP, HSS i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez; Kluba zastupnika Lijevog bloka; Klub gradskih zastupnika GLAS-HSU i Kluba gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zastupnici su danas pokazali da nemaju političke hrabrosti s kojom očito kalkuliraju ovisno o presudi na Županijskom sudu u Osijeku. Kada je bilo jasno da bi Zaključak glatko prošao povukli su ga upravo oni koji su ga i predložili", kazao je predsjednik Udruge "Dinamo to smo mi", Juraj Čošić.

Zastupnici su pokazali i ovisnost o Milanu Bandiću

"Povlačenjem točke dnevnog reda (ne)glasanje o Zaključku odgođeno je za dva tjedna kada će biti poznata i prva presuda okrivljenima za izvlačenje stotina milijuna kuna iz GNK Dinamo. Zastupnici su pokazali i ovisnost o Milanu Bandiću koji je kasno sinoć i rano jutros članovima Skupštine Grada Zagreba uputio dopis u kojem ih poziva da se ne glasa o Zaključku", kaže Čošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i kako su unaprijed upozorili sve zastupnike kako ovo nije političko pitanje i prilika za jeftini oportunizam nego pitanje obraza i odgovornosti prema institucijama ovog grada.

"Još jednom ih na to podsjećamo i molimo da se već na sljedećem zasjedanju odrede stoje li uz osumnjičenike za izvlačenje 330 milijuna kuna koji su pokrenuli proces preoblikovanja GNK Dinamo i jesu li spremni nositi se s takvom odlukom", poručuje u priopćenju Juraj Čošić, predsjednik Udruge članova GNK Dinamo "Dinamo to smo mi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo