PRIOPĆENJE NADZORNOG ODBORA HAJDUKA O BRBIĆEVOJ OSTAVCI: / 'Naš legitimitet je doveden u pitanje...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Brbić nije htio povući ostavku jer nije dobio potporu od Udruge Naš Hajduk

23.7.2020.
23:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, koji je prošlog tjedna podnio ostavku na tu dužnost, u srijedu je izvijestio kako unatoč pozivu Nadzornog odbora kluba da povuče ostavku, on to neće učiniti jer nije dobio potporu od Udruge Naš Hajduk. Brbić je u obrazloženju odluke naveo kako je za njega ponižavajući način na koji mu je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje.

Image
POTRES NA POLJUDU: /

Marin Brbić odlazi iz Hajduka - 'Ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje'

Image
POTRES NA POLJUDU: /

Marin Brbić odlazi iz Hajduka - 'Ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje'

Nakon toga mu je i stigao odgovor iz Našeg Hajduka, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskraćivanje razrješnice o ostanku

U četvrta navečer je Nadzorni odbor Hajduka objavio priopćenje za javnost u kojemu je izrazio žaljenje zbog nastavka niza smjena u klubu, zahvalio Marinu Brbiću na trudu i radu i osudio uskraćivanje razrješnice o ostanku predsjedniku kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

Poštovana hajdučka obitelji, približili smo se zadnjem kolu ovogodišnjeg prvenstva i bez obzira na ishod utakmice u Zaprešiću sigurno će se svi složiti oko ocjene kako je ovo u rezultatskom smislu poražavajuća sezona. Usprkos tome, u klubu su započeti brojni pozitivni procesi, kako u području jačanja struke tako i u području rješavanja krupnih infrastrukturnih problema. Predsjedniku Marinu Brbiću se zahvaljujemo na uloženom trudu i predanom radu, a njegova pomoć u predstojećom tranzicijskom razdoblju od presudne je važnosti za očuvanje stabilnosti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice sa Dinamom, a posebno prije tjedan dana na konferenciji za medije, ovaj Nadzorni odbor je jasno podržao predsjednika Uprave i cijeli tim stručnjaka s kojima radi, naglašavajući kako bi se spomenuti pozitivni procesi mogli dovesti u pitanje njegovom ostavkom. Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz smjena, ostavki, kao i drugih, previše čestih promjena na ključnim mjestima uprave i struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost, dva dana kasnije, na Skupštini kluba, odlukom Upravnog odbora Našeg Hajduka, po prvi put od kad je Hajduk dioničko društvo, predsjedniku Uprave je uskraćena razrješnica. Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu Kluba tražio. Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije. Još više nas žalosti način komunikacije i obrazlaganje te odluke, što smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju predsjednika Uprave HNK Hajduk Split. Nadzorni odbor će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo