VREMEPLOV / Ono što smo vidjeli prije točno 10 godina bila je i ostala najluđa završnica u povijesti nogometa

Image
Foto: profimedia

Watford je u zadnjem kolu izgubio direktan plasman u Premiership, a Leicester u doigravanje prošao na bolju gol-razliku

12.5.2023.
8:52
profimedia
VOYO logo

Taj rasplet događaja spojio je te dvije momčadi u direktnom sudaru polufinalne utakmice doigravanja za Premier ligu. Nitko nije mogao ni slutiti da će tu utakmicu nogometna javnost pamtiti i pričati o njoj u budućnosti kao najluđoj ikad.

Image
PLAVI VIKEND /

Dinamovi navijači u tri će dana imati pune ruke posla, spektakl je zajamčen: 'Svi ćemo skupa uživati...'

Image
PLAVI VIKEND /

Dinamovi navijači u tri će dana imati pune ruke posla, spektakl je zajamčen: 'Svi ćemo skupa uživati...'

Prvi susret Leicester je na domaćem terenu pobijedio rezultatom 1-0, a uzvrat na Vicarage roadu bližio se produžecima, obzirom na to da je Watford imao vodstvo od 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada na scenu stupa sudac Michael Oliver, koji je u 97. minuti utakmice (nadoknada je bila 4 minute) dosudio kazneni udarac za goste. Igrači Watforda potpuno izbezumljeni i u nevjerici, navijači na rubu ulaska na teren.

Loptu je u ruke uzeo Anthony Knockaert, dvostruki asistent u susretima s Watfordom, te igrač na kojem je skrivljen kazneni udarac. Muk i tišina, Knockaert puca, Almunia brani! Huk oduševljenja, a Knockaert je naletio na odbijenu loptu i Almunia je i taj udarac obranio i tada kreće kontranapad Watforda za školske udžbenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver i dalje pušta igru, a domaćini lete po terenu kao da je 1. minuta utakmice, nošeni navijačkim delirijem dolaze do protivničkog šesnaesterca, Forestieri je ubacio prema Hoggu, a ovaj je lucidno spustio za Troya Deeneya koji iz prve zakucava loptu u mrežu i time izaziva potpuni kaos na stadionu.

Komentator Sky Sportsa nije mogao ostati ravnodušan na ovakvu infarktnu završnicu, derao se iz sveg glasa: ''Deeneeeeeeeey!!!'', što je neodoljivo podsjećalo na onaj kultni trenutak kada je Manchester City u sudačkoj nadoknadi osvojio prvenstvo pogotkom Sergia Aguera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotku je uslijedilo ogromno slavlje, navijači su utrčali u teren i praktički su oni bili ti koji su dosudili kraj utakmice. Anthony Knockaert u nevjerici je stajao i gledao veliko slavlje protivnika, a on je bio taj koji im je to omogućio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Watford je za ulazak u elitu morao čekati još tri godine, zato što je u finalnoj utakmici doigravanja nakon produžetaka poražen od Crystal Palacea.

Leicesteru je pak ovaj poraz bio velika škola, samo tri godine kasnije osvojili su jedan od najneočekivanijih naslova u povijesti nogometa, osvojiviši Premier ligu nakon tek druge sezone provedene u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo