PRIJAVLJEN HRVATSKI KLUB IZ NJEMAČKE ZBOG 'USTAŠKOG GRBA': / 'To nije fašistički grb, već povijesni' - procijenite jesu li u pravu

Image
Foto: Facebook

Croatia je prijavljena zbog "dresova na kojima nose ustaški grb"

1.10.2019.
14:17
Facebook
VOYO logo

Zanimljiva vijest stiže nam zz Njemačke. Naime, najpopularniji hrvatski nogometnu klub Croatia Stuttgart, iz Baden Wurttemberga, neočekivano se našla u problemima pri lokalnom savezu i to zbog svog grba.

Croatia je prijavljena zbog "dresova na kojima nose ustaški grb". Kako navode, "ustaški grb" odnosi se na službeni grb Croatije koji počinje s bijelim poljem. Problema s grbom do sada nije bilo, a klub ga nosi još od početka devedesetih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenix-magazin saznao je od predsjednika Croatije Stuttgart Mije Čaglja kako je generalni direktor nogometnog saveza Wurttemberga Frank Thumm poslao službeni dopis na adresu Croatije u kojem stoji kako "uzorak šahovnice integriran u klupski amblem (grb) ne odgovara onom službenom grbu s hrvatske državne zastave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Croatije Stuttgart stigla je poprilično žestoka reakcija. "Ne ulazeći u provjeru dopisa kojeg je dobio od nama još uvijek nepoznatog ili nepoznatih pošiljatelja, Thumm je po svemu sudeći samo prepisao i u svom dopisu nam poslao kao činjenične navode iz te prijave. Jer kako drugačije objasniti da je u svom dopisu napisao kako 'grb Croatije odgovara grbu sa zastave fašističkog ustaškog pokreta'. Također je napisao kako 'postoji razlog za pretpostaviti da je uporaba logotipa grba Croatije Stuttgart suprotna načelima statuta nogometnog saveza Wurttemberga", rekao je Čagalj za Fenix-magazin te opisao razgovor koji je imao s Thummom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na spomen tužbe, čini mi se kako je shvatio da je postupio ishitreno i neprimjereno. Rekao sam mu kako grb Croatije s bijelim početnim poljem, a kojeg nosimo od početka našeg postojanja kluba nakon što je raniji Dinamo Stuttgart promijenio ime u Croatiju Stuttgart, nije nikakav ustaški grb već povijesni hrvatski grb kakav postoji na bezbroj mjesta u Hrvatskoj i izvan nje. Spomenuo sam mu i postojanje velikog takvog grba i na krovu crkvi Sv. Marka u Zagrebu na Gornjem gradu, gdje je i zgrada Hrvatskog sabora i Banskih dvoru u kojima je Hrvatska vlada", rekao je Čagalj uz napomenu kako će sada tražiti imena onih koji su ih prijavili kako bi mogli protiv njih pokrenuti sudske postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo