Teško za gledati: Najveći protivnik Hrvatske doživio strašan udarac!

Nogometaši Meksika, suparnici Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, slavili su u prijateljskom ogledu protiv Ekvadora u Teksasu s 3:1.

1.6.2014.
9:20
VOYO logo

Pobjedu je pokvarila teška ozljeda strijelca prvog pogotka Luisa Montesa, koji će gotovo sigurno zbog iste propustiti Svjetsko prvenstvo. Naime, Montes je u završnici prvog dijela, u jednom duelu za loptu, snažno zamahnuo i udario po nozi suparničkog igrača, pri čemu mu je pukla potkoljenica. Prethodno ozljedi Montes je postigao prekrasan pogodak s nekih 25 metara!

Montes je inače 28-godišnji vezni nogometaš meksičkog kluba Leon, koji je u prošloj sezoni postigao osam pogodaka u 32 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marco de la Fabian povisio je na 2:0 u 69. minuti, a pobjedu je Meksikancima osigurao Ekvadorac Maximo Banguera u 76. minuti, nakon što je skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Poraz gostiju ublažio je Jorge Guagua u 80. minuti dvoboja.

//www.youtube.com/embed/kapxrFEiD9M

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim s Hrvatskom, s kojom igra posljednji susret u skupini 23. lipnja, Meksiko je smješten u skupinu A zajedno s Kamerunom i domaćinom Brazilom.

//www.youtube.com/embed/pudgwZCWuYU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Meksičkog nogometnog saveza potvrdili su da je veznjak Luis Montes slomio nogu i da će propustiti nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Igrač Leona stradao je tijekom subotnje prijateljske utakmice protiv Ekvadora u kojoj je Meksiko slavio s 3-1. Montes je u 33. minuti doveo svoju reprezentaciju u vodstvo, ali se pri kraju prvog poluvremena sudario s ekvadorskim veznjakom Segundom Castillom. Iznesen je na nosilima, a nekoliko sati kasnije je stigla potvrda da je slomio potkoljeničnu kost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Miguel Herrera je promptno reagirao i na popis za SP uvrstio Javiera Aquina, 24-godišnjeg veznjaka Villarreala koji je u prošloj sezoni odigrao 32 utakmice u španjolskom prvenstvu. Kapetan meksičke nogometne reprezentacije Rafael Marquez zadobio je ozljedu stopala tijekom subotnje prijateljske utakmice protiv Ekvadora u Dallasu.

Meksikanci su pobjedu 3-1 skupo platili jer su ostali bez veznjaka Luisa Montesa koji je slomio potkoljeničnu kost i ostao bez nastupa na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu. No, reprezentaciju koja će igrati protiv Hrvatske u skupini A pogodila je i ozljeda 35-godišnjeg Marqueza. Bivši branič Barcelone izašao je iz igre na poluvremenu i odmah je, opreza radi, prevezen u bolnicu na pretrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi rezultati su donekle ohrabrujući za iskusnog nogometaša, premda se točna težina ozljede i duljina eventualnog izbivanja još ne zna.

''Srećom, nema frakture, ali moram još obaviti rendgen. Čini se, ipak, da je riječ samo o natučenosti'', poručio je Marquez putem Instagrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikance do početka SP-a još očekuju prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Portugala, a Mundijal će otvoriti 13. lipnja protiv Kameruna. Četiri dana kasnije ih očekuje domaćin Brazil, a 23. lipnja i Hrvatska.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo