Nesreća na vrhuncu karijere / Priča Emiliana Sale: Kao dječak divio se Batistuti, a pod Vahom je igrao najbolji nogomet u životu

Image
Foto: Twitter

Najdraži klub bio mu je i ostao Independiente

5.2.2019.
11:35
Twitter
VOYO logo

Nesreća malog zrakoplova u kojem je letio argentinski nogometaš Emiliano Sala potresla je i šokirala nogometni svijet. Nakon što se oprostio od svojih suigrača u Nantesu sjeo je u avion s pilotom Davidom Ibbotsonom i poletio za Cardiff gdje je trebao ostvariti svoj san - igrati u Premier ligi.

Nada da je Emiliano preživio nesreću aviona koji su u nedjelju pronašli na dnu mora u kanalu La Manche sa svakim je danom potrage sve manja. Čak je voditelj spasilačke službe rekao da su šanse za preživljavanje minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta, jer je Sala upravo u trenutku nesreće bio na vrhuncu svoje nogometne karijere je još kao dječak znao da će postati nogometaš. I to napadač. Baš kao njegov uzor Gabriel Batistuta. Najdraži klub bio mu je i ostao Independiente.

Bordeaux ga nije volio

No, nije Salina karijera bila blistava koliko i legendarnog Batigola. Naprotiv, morao se naraditi da bi dočekao svojih pet minuta slave. Nakon što je rani dio karijere proveo u Argentini, kao ne baš zvučno ime prešao je u francuskog velikana Bordeaux gdje se nije nametnuo pa je poslan u drugoligaša Chamonis Niort.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj francuskoj ligi konačno je dobio priliku dokazati se. U 37 utakmica koje je odigrao zabio je solidnih 18 pogodaka, što mu je omogućilo povratak u Bordeaux. Ponovo neuspješno. Prilika je bilo, ali Sala nije isporučio pogotke za koje je bio plaćen. 

Uslijedia je posudba u Caen za koji je u kratkom vremenu (13 utakmica) zabio pet pogodaka uz tri asistencije. Bordeaux ga nije htio više čekati pa su ga poslali u Nantes koji ga je platio samo milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Vahom do zvijezda

Prva sezona u Nantesu nije bila bajna. zabio je samo šest golova iako je dobio puno šansi na terenu. Sljedeća je bila nešto bolja za njega. ustalio se u prvom sastavu i zabio 15 pogodaka, da bi u sljedećoj sezoni na gotovo identičan broj utakmica zabio jedan gol manje.

Ipak, statistički je ova sezona za Emiliana Salu bila najbolja. već je do kraja kalendarske godine zabio 13 komada, što je konačno skrenulo pažnju na njega. Dugo se borio za svoje mjesto pod nogometnim suncem i konačno je uspio i to pod vodstvom bivšeg trenera zagrebačkog Dinama Vahida Halilhodžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Cardiffa natipkala je francuski pozivni broj i ispregovarali 17 milijuna eura vrijedan transfer za robusnog, fizički dominantnog napadača u najboljim igračkim godinama koji svojom igrom savršeno odgovara velškom stilu nogometa. Ali, prijevoz nisu najbolje organizirali. Zapravo, katastrofalno su to odradili.

Toliko katastrofalno da su navijači Nantesa i Cardiffa već odradili ispraćaj. Transparenti na tribinama već izražavaju sućut, dok se čudu nada još jedino obitelj i njegov pas koji svake večeri vjerno gleda kroz prozor čekajući svog gazdu da se vrati kući. Tko zna, možda takvi scenariji ne postoje samo u filmovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo