PREDSTAVLJEN NOVI TRENER HAJDUKA: / 'Predsjedniku je bolje da ne ulazi u svlačionicu, i u Iranu sam izbacio gazdu'

Image
Foto: Screenshot

Slovenski stručnjak Marijan Pušnik (55) u četvrtak je i službeno imenovan trenerom nogometaša Hajduka, a odmah se nakon toga obratio javnosti na konferenciji za novinare.

2.6.2016.
14:20
Screenshot
VOYO logo

Novi predsjednik Hajduka Ivan Kos i Nadzorni odbor odlučili su smijeniti Damira Buruća koji je prošle sezone vodio splitske nogometaše, a među nekoliko kandidata za novog trenra, na koncu je isplivalo ime Marijana Pušnika. Relativno nepoznati stručnjak tijekom karijere je vodio Celje, Dravograd, Korotan, Klagenfurt, iranske klubove Pasargad Teheran i Damash, Maribor, Rudar Velenje, japansku Avispa Fukuoku i ljubljansku Olimpiju u kojoj je smijenjen u prosincu prošle godine.

'Hajduk je bio i bit će velik'

"Donio sam cvijet koji mi je dao moj budući suradnik Mario Tomljanović kao znak mira i prijateljstva. Čast mi je što sam u Hajduku, gledao sam ga u Europi sredinom 90-ih godina, to je bio i bit će veliki klub. Možda trenutno nije u najboljoj situaciji, ali nadam se da ćemo mu vratiti slavu. Jedino što mogu obećati je stručan rad, puno energije i poštenje kako bismo vratili Hajduk tamo gdje mu je i mjesto", rekao je Pušnik u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vjerni Hajdukovi navijači

Što se tiče kadra, Pušnik tvrdi da Hajduk ima odlične igrače i obećavajuću mladost.

"Ja jesam skijaš i skijaški učitelj, kao i učitelj plivanja, košarke i tenisa, ali nogometni sam trener. Moj kolega Matjaž Kek je trener Rijeke, pratio sam što se događa u Hrvatskoj. Znam momčad vrlo dobro, dovoljno sam iskusan da kažem da nema loših igrača. Igrači sa strane moraju biti bolji. To ne znači da se nije dobro radilo, upotrebit ću onu staru izreku Luke Kaliterne 'jednom takni, drugom makni'. Neki igrači će otići, a neke ćemo igrače probati dovesti. Rekao sam već imena pojačanja upravi, napravio sam analize."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko više neće ići privatnim trenerima'

Novi je trener postavio visoke ciljeve za sljedeću sezonu.

"Hajduk treba biti u samom vrhu, želimo više bodova nego prošle sezone, te da se igra u Europi i osvoji Kup. Ciljevi su najviši i pošteno dogovoreni s upravom. Mislim da Nikola Vlašić može doseći transfer od šest milijuna eura. Međutim, preveliki je utjecaj bio menadžera, fizioterapeuta, dodatnih doktora sa strane. Neke stvari će se drastično promijeniti. Struka u klubu odlično radi i igrači imaju sve potrebno u klubu. Puno igrača odlazi k privatnim trenerima, toga više neće biti. Za svaku sam pametnu glavu, ali zna se tko je šef, to je HNK Hajduk", jasan je bio Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Nikola Vlašić

Slovenski stručnjak je donio još jednu odluku koji je unio i u ugovor.

"Bolje za Kosa da ne ulazi u svlačionicu, iako je fizički jači. U Iranu sam izbacio gazdu s terena, dobio sam otkaz, pa me opet uzeo sljedeće godine. Sigurno mi nitko neće ulaziti u svlačionicu, imat ćemo to i ugovoru napisano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branco novi sportski direktor

U četvrtak je predstavljen i novi sportski direktor Mario Branco kojem će pomoćnik biti Saša Bjelanović.

"Ogromna je povlastica biti ovdje. Znam da je klub malo pao u posljednje vrijeme, ali dajte mi malo vremena da se priviknem i obećavam da ću dati sve od sebe da Hajduk izađe na pravi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predsjednik Ivan Kos sa suradnicima

Predsjednik Kos je objasnio zašto je smijenio Burića.

"Rekli smo da ćemo tražiti najbolja rješenja za Hajduk i njegov napredak i to smo učinili. Treneru Buriću sam se zahvalio, sporazumno sam se razišli. imao sam s njim korektan odnos, pogledali smo se u oči i sve raščistili", poručio je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo