Zbog namještenog Svjetskog prvenstva izbio novi skandal!

14.11.2014.
21:33
VOYO logo

Dogodit će se to ukoliko krovna svjetska nogometna organizacija ne pristane na javno objavljivanje cjelokupnog dokumenta vezanog za istragu oko dodjeljivanja domaćinstava sljedeća dva svjetska prvenstva Rusiji (2018), odnosno Kataru (2022).

Etička komisija FIFA-e je u četvrtak objavila kako nije pronašla nikakve nepravilnosti u procesu izbora domaćina sljedeća dva svjetska prvenstva i kako nema osnove za ponavljanje izbora nakon čega je posebni etički istražitelj FIFA-e Michael Garcia izjavio kako će uložiti žalbu na tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Etička komisija ne objavi kompletnu dokumentaciju na uvid javnosti, tada bismo trebali ozbiljno razmisliti o tome da se UEFA odcijepi od FIFA-e", kazao je Rauball.

"Razni incidenti koji su se moguće pojavljivali u izbornom procesu nisu kompromitirali njegov integritet u cjelini i stoga je za nas izborni proces za domaćine SP-a 2018/2022. zaključen", stoji u odluci Etičke komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka Etičke komisije sadrži brojne materijalno nepotpune i pogrešno protumačene činjenice što je rezultiralo pogrešnim zaključcima. Namjeravam uložiti žalbu na ovu odluku koju ću podnijeti FIFA-inoj Komisiji za žalbe", objavio je Garcia.

FIFA i Organizacijski odbor SP-a u Kataru 2022. suočeni su s optužbama za korupciju koje su se pojavile istoga trenutka kada je u prosincu 2010. SP dodijeljeno toj zemlji. U ruskom slučaju, Etička komisija nije mogla raspolagati s kompletnom dokumentacijom, jer je ona uništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo