JAKOBUŠIĆ ODLUČAN / Predsjednik Hajduka otkrio ciljeve za sljedeću sezonu i tko će biti kriv ako se ne osvoji naslov: 'To sigurno neće biti igrači'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kaže predsjednik kako ga ove sezone ipak najviše od svega boli rana eliminacija iz Europe

10.5.2022.
21:22
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić, otkrio je na Hajdukovoj Skupštini u utorak navečer koji su ciljevi kluba u sljedećoj sezoni, a usput je komentirao i tko će biti glavni krivac ako se ove sezone ne osvoji naslov prvaka.

"Ako ne osvojimo naslov prvaka ni Valdas Dambrauskas ni igrači nisu krivi. Možemo biti krivi Nikoličius ili ja, ili samo ja. Imali smo neke odluke u prvom dijelu. Možemo pričati da smo neke utakmice pobijedili, ali možda bi i druge završile onda drukčije. Nismo napravili nijedan izlazni transfer. Imali smo odličnu ponudu za Jana Mlakara, ali nismo se odlučili. Taj Mlakar je sada ozlijeđen sam došao u Rijeku. Livaja i Kalinić su došli u Koprivnicu. Zamislite situaciju da igramo u Koprivnici, da smo prodali Mlakara i da je bilo 0:0, ja bih mislio da je do mene. Kada se boriš za naslov onda ne gledaš na novac", rekao je predsjednik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže predsjednik kako ga ove sezone ipak najviše od svega boli rana eliminacija iz Europe. "Ispadanje od Tobola mene najviše boli. Ne boli nikoga više nego nas i sigurno vas najveće dioničare. Dva dana prije dolaska Nikole Kalinića mogli smo prodati Mlakara. Trener i igrači mogu nam samo donijeti prvenstvo. Radije bih s ovim ljudima i igračima bio drugi, nego s nekim drugima prvi", rekao je predsjednik.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ciljevi za sljedeću sezonu

Zatim je otkrio neke od ciljeva za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra smo ekipa. U planu za 2022. i 2023. će najveće pojačanje biti ako ostanemo na okupu. Kod nas igrači u prosjeku ostaju 1.4 godine, a za rezultat je potrebno dvije. Naravno da trebamo igrati na tri fronta. Treba nam Europa. Hajduku je tamo mjesto, a moguće je da opet izgubimo od nekog Tobola.

Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo trofej. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Moramo biti i na proljeće, ali nemamo iskustva. To se vidjelo i s juniorima. Zašto su ispali na penale? Zato jer nemaju iskustva. Redovito gubimo tamo gdje bi trebali dobivati. Ovo dosad nije dobro i nismo zadovoljni", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo