OBJASNIO JE ODLUKU / Predsjednik Hajduka objasnio zašto Dambrauskas više nije trener: 'Nema više te energije'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Dambrauskas je Hajduk preuzeo početkom studenog 2021. godine. Pod njegovim vodstvom momčad je odigrala 38 službenih utakmica i pritom ostvarila 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza.

12.9.2022.
16:46
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Valdas Dambrauskas više trener Hajduka, potvrdio je klub službenim priopćenjem u kojem se navodi da je dogovoren sporazumni raskid suradnje. Razloge te odluke objasnio je predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

"Od svog dolaska Valdas je unio energiju, strast i svo svoje znanje podredio Hajduku. Stvorio je atmosferu, igru i rezultat i Hajduk se nakon dugo vremena borio za trofeje i u Kupu i prvenstvu. Na kraju je i uspio. Završili smo na drugom mjestu, a osvojili smo Kup na prepunom Poljudu. Vidjeli smo što to i njemu znači", započeo je Jakobušić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEOČEKIVANA SMJENA /

Šok s Poljuda: Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka

Image
NEOČEKIVANA SMJENA /

Šok s Poljuda: Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka

"Iz naše perspektive je nemoguće da se netko tko nije rođen u ovom podneblju na takav način infiltrira i poveže s klubom. Ta atmosfera i energija koju smo imali na kraju prošle sezone nije se pretočila u ovu. Atmosferu i energiju koji su u klubu ne prate izvedba na terenu, a samim time ni rezultati."

Većini javnosti je poznato kakav odnos sportski direktor i ja imamo s trenerom, koji je pun iskrenosti i poštovanja. Zato nam je ovo teško. No uvijek smo se vodili interesima kluba i u tom kontekstu treba gledati i ovu odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvorilo se javno mnijenje da je Hajduku mjesto na drugoj poziciji, da je to realnost. Možda je to i točno, no mi se ne možemo s time zadovoljiti. Klub treba težiti najboljim ciljevima. Drugo mjesto tek treba izboriti. Možda će to u konačnici biti naša realnost, ali nitko nam ne može oduzeti pravo da se nadamo, stvaramo ekipu i atmosferu koji donose igru i rezultat pa da se Hajduk bori za najviše ciljeve. Nije naše da rješavamo probleme, već da ih i predviđamo."

"Valdasu želimo svu sreću u životu. Sa statistikom koja je gotovo nemoguća, s trofejom, sa stavom… vrata kluba su mu otvorena, ali u budućnosti treba biti legitimni kandidat za trenera. Na ostalima je da pokušamo pratiti atmosferu koja se događa oko nas", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo