Gianni Infantino / Predsjednik FIFA-e poslao pismo HNS-u povodom Ćirine smrti: Evo što je napisao

Image
Foto: profimedia,hr

Njegovo pismo je upućeno predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića

13.2.2023.
14:55
profimedia,hr
VOYO logo

Predsjednik FIFA-e (Međunarodna nogometna federacija) Gianni Infantino poslao je pismo najdubljeg suosjećanja nakon smrti legende hrvatskog nogometa Miroslava Ćire Blaževića.

Image
KRAJ BORBE ZA VLAST? /

Zdravko Mamić šokirao javnost: 'Opraštam se od Dinama i hrvatskog nogometa'

Image
KRAJ BORBE ZA VLAST? /

Zdravko Mamić šokirao javnost: 'Opraštam se od Dinama i hrvatskog nogometa'

Njegovo pismo je upućeno predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Riječi ne mogu izraziti tugu'

"Ovim putem želim izraziti najiskreniju sućut povodom smrti bivšeg igrača, izbornika i simbola hrvatskog nogometa Miroslava Blaževića. Riječi ne mogu izraziti tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka", istaknuo je Infantino u pismu.

"Tijekom svoje igračke karijere Miroslav Blažević je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća zastupao boje Dinama, zagrebačke Lokomotive, Sarajeva i Rijeke, odnosno švicarskih klubova Siona i Moutiera. Poslije je, međutim, stekao ime uglavnom kao trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon igračkog umirovljenja započinje uspješnu međunarodnu trenersku karijeru, koja će trajati više od četiri desetljeća. Trenirao je nekoliko klubova u bivšoj Jugoslaviji, Europi i svijetu, osvojivši brojne trofeje, pogotovo s Dinamom, Sionom i Grasshoppersom", navodi se u pismu.

'Uistinu će nam nedostajati'

"Vodio je i reprezentaciju Hrvatske, dovevši je do povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, bio izbornik Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine i olimpijske reprezentacije Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se jednim od najuspješnijih trenera svih vremena, nogometnom legendom, vođom momčadi i motivatorom, njegova ostavština i postignuća, a pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske kvalitete neće biti zaboravljene i uistinu će nam nedostajati.

'Naše su misli sa svima vama'

U ime međunarodne nogometne zajednice, želim izraziti našu duboku sućut Hrvatskom nogometnom savezu, te Miroslavovoj obitelji, prijateljima i voljenima. Naše su misli sa svima vama. Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku". napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Blaževića koji je preminuo prošle srijede u 88. godini nakon duge borbe sa zloćudnom bolešću, bit će u srijedu, 15. veljače, u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.

Komemoracija za legendarnog izbornika Vatrenih bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski istog dana u 10 sati. Zbog velikog interesa javnosti dolazak na komemoraciju bit će omogućen samo osobama s pozivnicama, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo