NEVIDLJIVI GOL / El Clasico bi se mogao ponoviti! Predsjednik Barcelone bijesan na odluku suca: 'Tražit ćemo to!'

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice sve je jasnije kako je Barci protiv Reala 'ukraden' regularan gol, a vodstvo Blaugrane sasvim je očekivano bijesno

22.4.2024.
16:52
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je u madridskom El Clasicu izgubila od Real Madrida 3-2 i tako praktički izgubila sve šanse za eventualnim osvajanjem naslova prvaka Španjolske.

Image
NESREĆA NE DOLAZI SAMA /

Katastrofalna vijest za Barcelonu nakon poraza u El Clasicu: Za De Jonga gotova sezona

Image
NESREĆA NE DOLAZI SAMA /

Katastrofalna vijest za Barcelonu nakon poraza u El Clasicu: Za De Jonga gotova sezona

Nakon utakmice praktički glavna tema kod većine pripadnika Barce je sudac Cesar Grado, točnije dvojbena situacija s kraja prvog poluvremena, kada je Lamine Yamal pucao i vjerovao kako je doveo Barcelonu u vodstvo 2-1. Realov golman Andrij Lunin je loptu 'obranio', ali mnogima se učinilo kako je lopta cijelim obujmom prešla liniju. Čekalo se samo da gol tehnologija otkloni svaku sumnju i prizna gol Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to se nije dogodilo iz razloga što u jednoj od najboljih, najkvalitetn ijih te najskupljih liga na svijetu takva tehnologija ne postoji. Predsjednik Barcelone Joan Laporta objavio je snimku od nekoliko minuta na kojoj je, između ostaloga, čak izjavio kako će njegov klub možda tražiti ponavljanje utakmice.

"Razumijemo izazove s kojima se suci moraju nositi, upravo iz tog razloga postoje alati koji pomažu da natjecanje bude pošteno, a ne suprotno. Jučer smo vidjeli nekoliko diskutabilnih situacija, a jedna od njih je bila presudna i mogla je utjecati na konačni rezultat utakmice. Mislim na takozvani 'nevidljivi' gol Yamala", rekao je Laporta te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo biti sigurni što se dogodilo i Barcelona će smjesta tražiti sudačku komisiju španjolskog saveza za sve postojeće snimke i audio zapise iz te situacije. Ako, nakon što klub završi analizu dokumentacije, Barcelona zaključi kako je u spomenutoj situaciji napravljena pogreška, pokrenut ćemo sve prikladne korake kako bi poništili tu situaciju, a ne isključujemo i legalne procese. Potvrdi li se da je gol bio legalan, ići ćemo korak dalje i ne otpisujemo i kako ćemo možda zatražiti ponavljanje utakmice, kao što se nedavno dogodilo u europskoj utakmici zbog pogreške VAR-a", čvrsto je poručio Laporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo