NEVJEROJATNA ŽIVOTNA PRIČA / Bio je reprezentativac Jugoslavije, igrao je za Real Madrid, a sada radi u skladištu i jedva preživljava s 400 eura mjesečno

Image
Foto: Twitter

Uz Real Madrid igrao je još za Osasunu i Marbellu, a karijeru je završio u Radničkom iz Kragujevca

6.3.2023.
19:19
Twitter
VOYO logo

Predrag Spasić je koncem 80-ih i početkom 90-ih bio jedan od važnijih igrača reprezentacije Jugoslavije. Stameni stoper Partizana bio je nezamjenjiv kotač u viziji tadašnjeg izbornika Ivice Osima, koji zadnji red reprezentacije nije mogao ni zamisliti bez proćelavog braniča rođenog u Kragujevcu 1957.

Spasić je od 1988. do 1991. odigrao 31 utakmicu za Jugoslaviju i postigao je jedan gol. Taj je gol bio jedan od ključnih koji su Osimovu ekipu odveli na SP u Italiju 1990. Bilo je to na utakmici s Francuskom 1989., a Jugoslavija je pobijedila 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kraljevima' zapeo za oko na Mundijalu

Spasić je bio standardan i na Mundijalu na kojem je Jugoslavija stigla do četvrtfinala, a solidne igre u Italiji su mu omogućile transfer iz Partizana u Real. Realovim skautima zapeo je za oko tijekom osmine finala SP-a, kad je Jugoslavija pobijedila Španjolsku 2:1 nakon produžetaka.

Premda je kiksao u 84. minuti kod gola Julija Salinasa, Realovim se ljudima Spasić svidio i kupili su ga. Legendarna je priča da su Španjolci prije potpisa tražili od Spasića rodni list da se uvjere da zaista ima 25 godina jer je djelovao puno starije. No avantura u Madridu pokazala se katastrofalnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bernabeuu se zadržao samo jednu sezonu, a kako je i sam više puta priznao, karijeru mu je uništila utakmica s Barcelonom u kojoj je zabio autogol. Ta utakmica na Camp Nouu ga je sahranila kao igrača te je i sam rekao da je te večeri iskopao vlastiti grob, a u brojnim izborima navijača Reala proglašen je za najgoreg igrača Kraljeva svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sahranio me Camp Nou'

"Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio poslije susreta s Barcelonom na Nou Campu. Nisam htio postići autogol, kunem se. Poslije toga je bilo strašno. Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, a ja sam želio umrijeti. Nou Camp me je sahranio kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, 'Spasić, Spasić'. Samo što je dolazilo od navijača Barcelone", pričao je Spasić.

Poslije svega 22 nastupa u dresu Reala u La Ligi je igrao još za Osasunu i Marbelli, a karijeru je 1997. završio gdje je i počeo, u Radničkom iz Kragujevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasić danas jedva preživljava. Ostao je bez novca koji je zaradio tijekom karijere. Doživio je bankrot nakon što je propao jedan posao u koji je uložio sav novac. Danas radi za 400 eura mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu i vapi za pomoći.

Živio u tišini i zatvorio se u sebe

'Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš'', rekao je Spasić španjolskim novinarima koji su ga posjetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao je u depresiju zbog svega što mu se dogodilo. Spasić 30 godina nije izlazio u javnost, a nakon što se saznalo za njegov slučaj, javili su se iz Udruge veterana Real Madrida. Ova udruga pomaže bivšim igračima Kraljevskog kluba jer nije rijetkost da nogometaši koji su igrali za Real imaju financijskih problema, a sada je obećala pomoći i Spasiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sretan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo, jako me pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe'', poručio je Spasić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo