OVA PRESUDA UDARA JAČE OD DISCIPLINSKE KOMISIJE: / Hajduku zbog duga od 4,2 milijuna kuna prijeti ovrha

Image

Hajduk je Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) dužan 4,2 milijuna kuna, glasi pravomoćna presuda Trgovačkog suda u Splitu.

3.3.2017.
22:34
VOYO logo

Radi se o kamatama na stari dug koje je Hajduk trebao otplatiti još 2009. godine, a riječ je o kreditu koji je splitski klub bio podignuo kod Komercijalne banke Zagreb još iz devedesetih godina u iznosu od 26,34 milijuna kuna. Taj iznos pretvoren je u dionice prilikom preoblikovanja kluba, a se Hajduk na Trgovačkom sudu nagodbom obvezao da će podmiriti zateznu kamatu od osam posto godišnje. Kamata je tad iznosila 2,2 milijuna kuna, ali je narasla gotovo dvostruko u posljednjih osam godina, piše Slobodna Dalmacija.

Dug točno iznosi 4,215.623 kuna, a Hajdukovom računu prijeti ovrha. No, u splitskom klubu vjeruju da do toga neće doći, već će i ovaj dug uspjeti pretvoriti u dionički udio, kao što su to učinili i s kreditom Komercijalne banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovani: Dug će se pretvoriti u novi udio

"DAB je dioničar i prema pregovorima, Hajduku ne prijeti nikakav financijski udar. Taj iznos riješit će se pretvaranjem u udio kad dođe vrijeme za dokapitalizaciju kluba. ", kazao je predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo