'PRAVI' RONALDO OTKRIO PRLJAVE DETALJE IZ SVOJE KARIJERE: 'Iz Reala sam morao otići protiv svoje volje'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Ronaldo Luis Nazario de Lima, "pravi" Ronaldo ili samo Ronaldo jedan je od najboljih napadača svih vremena.

29.5.2017.
11:28
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Ronaldo je pet sezona proveo igrajući za madriski Real, od 2002. je zabio 104 gola u 177 utakmica, ali ni s "kraljevskim klubom" nije osvojio naslov europskog prvaka. Rastanak je bio bolan, a sve je ubrzao dolazak Fabija Capella za trenera 2006. godine.

Trener ga je često kritizirao

Talijanski trener često je kritizirao Ronalda, posebno mu prigovarajući na prekomjernoj težini. Bivši izbornik engleske i ruske reprezentacije pronašao je igrača na kojemu će stvarati autoritet, Ronaldo kojeg su s 30 godina usporile ozljede, ali je i dalje pružao čaroliju na terenu, bio mu je idealna meta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišao sam protiv svoje volje, imao sam puno problema s trenerom Capellom. Mogao sam imati samo 100 grama preko idealne težine i on bi me izostavio iz momčadi", kazao je razočarani Ronaldo za brazilski Fox Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razliku na terenu ne čini 100 ili 200 grama'

"Tolerantna sam osoba i želim razumijeti način na koji drugi razmišljaju, ali s Capellom nisam imao nikakvog razumijevanja. Shvaćam ulogu trenera, ali 10o ili 200 grama na terenu ne čine nikakvu razliku", dodao je Ronaldo.

"Nije cijenio moju igru niti ono što sam mogao dati momčadi. Ako bih odigrao loše, bilo je to zato jer sam 'debeo'. Naš odnos je iz dana u dan bio sve lošiji, sve do trenutka u kojemu je klub morao odlučiti. A Real se odlučio za Capella", izjadao se Brazilac kojeg ta situacija očito boli i nakon deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo