TO SE TRAŽI / Prava bomba iz Njemačke. Niko Kovač glavni kandidat za preuzimanje slavnog bundesligaša, tamo ga čeka i jedan Vatreni

Image
Foto: Profimedia

Kovač je koncem prošle godine dobio otkaz u Monacu, s kojim je ostvario fantastične rezultate

17.5.2022.
20:20
Profimedia
VOYO logo

Njemački prvoligaš Hoffenheim i dosadašnji trener, 40-godišnji Sebastian Hoeness, postigli su sporazum o raskidu suradnje, objavio je u utorak klub hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

Hoeness, nećak nekadašanjeg Bayernovog predsjednika Ulija Hoenessa, koji je na Hoffenheimovoj klupi proveo dvije sezone i imao ugovor do ljeta 2023., uživao je povjerenje klupskog vodstva, ali su ga loši rezultati u završnici sezone koštali prijevremenog odlaska. Hoffenheim je u posljednjem kolu poražen s uvjerljivih 5-1 na gostovanju u Moenchengladbachu, a sezonu je završio na devetom mjestu Bundeslige i bez nastupa u nekom od europskih natjecanja, što se još do prije dva mjeseca činilo gotovo nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom posljednjih mjeseci smo izrazili koliko cijenimo Sebastiana Hoenessa kao trenera i kao osobu. To je jedan od razloga zašto ovo nije bila laka odluka", izjavio je u službenom klupskom priopćenju sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nisu našli zajednički jezik

"Nakon analize koju smo započeli prije posljednjeg kola, moramo priznati da su rezultati i događaji u posljednja dva mjeseca zasjenili mnoge pozitivne aspekte ove sezone u kojoj smo u jednom trenutku došli do četvrtog mjesta. Zapitali smo se možemo li sljedeću sezonu započeti neopterećeni tim negativnim događanjima i nakon detaljne diskusije zaključili da to nije moguće", dodao je Rosen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoeness je Hoffenheim vodio u 81 službenoj utakmici, 68 u Bundesligi, pet u njemačkom Kupu i osam u Europskoj ligi. Ostvario je 32 pobjede, 30 poraza i 19 neodlučenih ishoda uz gol-razliku +11 (152-141).

"Posljednje dvije sezone su bile obilježene nesretnim okolnostima, ali i osjećajem da smo nešto postigli. Posljednjih tjedana smo napravili intenzivnu analizu cjelokupnog rada i nismo našli zajednički jezik oko puta kojim bi trebali krenuti u budućnosti. Stoga je, iz mog kuta gledanja, razlaz bio logičan izbor", izjavio je dosadašnji Hoffenheimov trener u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kovač novi trener?

Klub službeno nije naveo tko će biti novi trener, ali sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen je najavio da do promjena neće doći samo u trenerskom kadru, navodeći da "žele potaknuti novu energiju unutar momčadi za sljedeću sezonu".

Ipak, urednik Bilda, Christian Falk, tvrdi da je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe slavnog bundesligaša, bivši izbornik hrvatske reprezentacije, Niko Kovač. Kovač je koncem prošle godine dobio otkaz u Monacu, s kojim je ostvario fantastične rezultate, i to nakon prve manje krize, a od tada je bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovaču je Bundesliga praktički matična liga i tamo je ostvario senzacionalne rezultate s Frankfurtom s kojim je uzeo Kup, pa onda i s Bayernom s kojim je u prvoj sezonu uzeo i ligu i Kup. Nažalost, iz Bayerna su ga otjerali također nakon prve manje krize, no sada se očekuje njegov povratak na velika vrata.

Kovač je nedavno za Frankfurter Allgemeine rekao da mu se ne žuri i da će birati uvjete koji mu odgovaraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio bih ostati u Europi. Otvoren sam za sve. Posao koji nađem mora biti pravi za mene. Ljudi mi moraju odgovarati, kao i atmosfera. Neću požurivati s odlukom", rekao je Kovač nedavno za njemački list.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo