POZNATI STRUČNJAK OBJASNIO ENGLEZIMA: / 'Imate sreće, vidio sam koliko Hrvatima znače navijači'

Image
Foto: AFP

Vatreni služe kaznu zbog svastike iscrtan na poljudski travnjak.

11.10.2018.
10:50
AFP
VOYO logo

Engleski nogometni sudac Mark Clattenburg napisao je tekst za Daily Mail u kojem je iznio svoja iskustva sa suđenja utakmice između Hrvatske i Češke tijekom Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj, a tom je prilikom tamošnjoj javnosti pojasnio koliko navijačka potpora daje vjetar u leđa Vatrenima.

Nadrealno iskustvo

"Znam koliko zastrašujući hrvatski navijači mogu biti. Sudio sam utakmicu između Češke i Hrvatske kada su je željeli prekinuti bacajući baklje na travnjak", piše Clattenburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se bojao jer su me upozorili da bi se to moglo dogoditi. Znao sam što moram napraviti i kako zaštiti igrače", otkrio je i nastavio.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Suditi utakmicu iza zatvorenih vrata je nadrealno iskustvo. Ja sam jednom prilikom sudio pred praznim tribinama tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro između Rumunjske i Grčke. Svaka riječ se čula i činilo se da se igra puno sporijim tempom. Igračima je jednostavno nedostajao adrenalin kojeg dobiju s tribina. Ova situacija odgovara Englezima jer bi se Hrvati hranili navijačkom podrškom", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo