DOMAĆIN SLAVI / Poznati finalisti Afričkog kupa: VAR skandal u pobjedi Nigerije

Image
Foto: Profimedia

Veliki domaći junak u polufinalu bio je napadač dortmundske Borussije, Sebastien Haller koji je u 65. minuti postigao jedini pogodak na susretu

7.2.2024.
23:20
Profimedia
VOYO logo

Poznati su finalisti Afričkog kupa nacija. U ranije odigranom prvom polufinalnom susretu Nigerija je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladala Južnu Afriku 2:1, a u drugom susretu domaćin Obala Bjelokosti svladala je DR Kongo 1:0.

Image
PORUKA SVIJETU /

Igrači DR Konga tijekom himne prekrili usta i uperili 'pištolje' u glavu

Image
PORUKA SVIJETU /

Igrači DR Konga tijekom himne prekrili usta i uperili 'pištolje' u glavu

Prvi polufinale obilježila je i sporna situacija u 85. minuti. Nakon opasne situacije u nigerijskom šesnaestercu, sijevnuo je kontranapad iz kojeg je VIctor Osimhen zabio za 2:0. Međutim, VAR soba je sucu sugerirala da se prije kontre Nigerije dogodila sporna situacija u suprotnom kaznenom prostoru. Sudac je nakon pregledavanja snimke označio prekršaj Alhassana Yusufa za kazneni udarac. Poništen je pogodak Osimhena, a udarac s bijele točke za 1:1 realizirao je Teboho Mokoena u 90. minuti. U produžecima nije bilo golova, a golman Nigerije Stanley Nwabili obranio je dva jedanaesterca i tako odveo Nigeriju u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obala Bjelokosti prvi je put u finalu nakon 2015. godine i prvi je to put da je domaćin u finalu od Egipta 2006. godine. U nedjeljnom finalu Obala Bjelokosti će tražiti treći naslov (1992. i 2015.). Veliki domaći junak u polufinalu bio je napadač dortmundske Borussije, Sebastien Haller koji je u 65. minuti postigao jedini pogodak na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je na rasporedu u nedjelju od 21 sat, a utakmica za tgreće mjesto između Južne Afrike i DR Konga igrat će se dan ranije u isto vrijeme. U finalu će biti i jedan igrač Hajduka, lijevi bek Ismael Diallo koji za Obalu Bjelokosti još nije zaigrao niti minutu na natjecanju.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo