STIGAO NOVI POREDAK /

Poznata je nova FIFA-ina ljestvica: Španjolci se popeli za 5 mjesta, a Vatreni ispali iz top 10

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premda je Hrvatska i dalje u rangu s velikanima i najboljima od najboljih, od finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Vatreni su pali za 8 mjesta, dok je na primjer Francuska 2018. prvo mjesto dijelila s Belgijom, sada se spustila za samo jednu poziciju, a Belgija za pet

15.7.2024.
14:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Završetkom Europskog prvenstva i Cope Americe, poznata je najnovija FIFA-ina ljestvica. Iako će službeno biti objavljena za tri dana, bodovi su poznati, a time i izračunati.

Image
UGODNO IZNENAĐENI /

Mjere opreza urodile plodom: Domaćini Eura se očeličili za najgore, ali te scenarije nismo gledali

Image
UGODNO IZNENAĐENI /

Mjere opreza urodile plodom: Domaćini Eura se očeličili za najgore, ali te scenarije nismo gledali

Na ljestvici se dogodilo nekoliko promjena i preokreta, a ona koja će najviše zapasti za oko hrvatskim navijačima je ta da je Hrvatska pala za čak tri mjesta! Time se ona sad nalazi na 12. mjestu u tablici, a prvo mjesto i dalje ponosno drži Argentina koja je obranila naslov Cope Americe u nedjeljnom finalu protiv Kolumbije i osvojila Svjetsko prvenstvo u Katru 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto je ostalo nepromijenjeno, a zauzima ga Francuska. Osim toga, veliki iskorak napravili su Španjolci koji su se osvajanjem Eura i sedam uzastopnih pobjeda na veoma utjecajnom natjecanju popeli za čak pet mjesta i time s 8. pozicije skočili na 3. Četvrti su poraženi europski finalisti, Englezi, koji su se unatoč visokom plasmanu popeli tek za jedno mjesto.

Iza Hrvatske se na bizarno niskoj poziciji nalaze domaćini Nijemci iako im rezultati na posljednjih nekoliko velikih turnira uspješno argumentiraju 14. mjesto na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Hrvatska i dalje u rangu s velikanima i najboljima od najboljih, od finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Vatreni su pali za 8 mjesta, dok je na primjer Francuska 2018. prvo mjesto dijelila s Belgijom, sada se spustila za samo jednu poziciju, a Belgija za pet. Brazil je s 3. mjesta pao na 5., a Engleska se čak popela za dva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo