POZADINA DRAMATIČNE SMJENE U HAJDUKU: / Procurili detalji s Poljuda; O onom što je izveo Stanić kad je dobivao otkaz upravo bruji čitav Split

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Otkako je Stanić preuzeo brigu o poljudskoj struci, Hajduk je šesti na ljestvici Prve HNL'

3.11.2020.
7:38
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni bivši hrvatski nogometaš Mario Stanić prva je žrtva novog predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića. Savjetnik bivšeg predsjednika Marina Brbića tako je završio svoj posao na Poljudu nakon samo 10 mjeseci. Razlog tomu se katastrofalni rezultati Bijelih.

Otkada su Stanić i Kepčija došli u Hajduk, momčad je osvojila svega 35 bodova u 25 utakmica

U kalendarskoj 2020. otkada su Stanić i Kepčija došli u Hajduk, momčad je osvojila svega 35 bodova u 25 utakmica, znači 35 od ukupno mogućih 75 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za usporedbu, prošle godine kada su Bijeli bili na drugoj poziciji, momčad je jesen okončala sa 62 % bodova, osvojeno je 35 od ukupno 57 mogućih bodova. Brojke su egzaktne, u ovom slučaju matematika je jasna i porazna za Hajduka. Kao što smo već rekli, rezultati su jedino mjerilo uspjeha, dobro obavljenog posla. Pa koliko god netko govorio drugačije. ...

Image
KRIZA NA POLJUDU: /

'Postalo je najbitnije da se igrač skine na Instagramu i da mu se vide pločice, mišići, što nosi... Hajduk je na raskrsnici'

Image
KRIZA NA POLJUDU: /

'Postalo je najbitnije da se igrač skine na Instagramu i da mu se vide pločice, mišići, što nosi... Hajduk je na raskrsnici'

Jakobušić je odmah po svom dolasku na mjesto predsjednika kluba najavio zaokret u klupskoj politici. Sportske novosti pišu kako su u ponedjeljak s Poljuda stizale vijesti po kojima Stanić nije želio podnijeti ostavku koju je od njega tražio predsjednik Jakobušić, u trenutku kad je praktički dobivao otkaz u klubu. Navodno zato što je mislio da zaslužuje šansu barem još godinu dana. U startu je, naime, tražio barem dvije godine, a u Hajduku je tek 10 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne postoji ni stručnjak koji bi mu stao u obranu'

"Stanića, dakle, ostavku nije tražio 'netko', nego izravno predsjednik. Poljud, doduše, ne maše maramicama - možda bismo ih i vidjeli, ali tribine su prazne - no zato su pred vratima Poljuda osvanuli panjevi. Njih 12, 11 za igrače i jedan za trenera. Što je malo bolnije od bijelih maramica. Na različitim internetskim anketama 70-ak posto ljudi traži odlazak kompletne struke s Mariom Stanićem na čelu. Ne postoji ni stručnjak koji bi mu stao u obranu", stoji u tekstu SN-a u kojem se još ističe:

"Otkako je Stanić preuzeo brigu o poljudskoj struci, Hajduk je šesti na ljestvici Prve HNL, a Stanić ga je zatekao na drugom mjestu. U međuvremenu je doveo šest igrača, od kojih je jedino Diamantakos ostavio dojam igrača koji može pomoći Hajduku. Iako je zabio tek jedan gol u šest utakmica, što je za tako iskusnog centarfora jako loša statistika. Slična priča stoji i u Hajduku II, koji je ljetos preko tandema Stanić/Kepčija doveo šest igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instalirao je Stanić i dva trenera. Igora Tudora, pa aktualnog Harija Vukasa. Doveo je i sportskog direktora Ivana Kepčiju. Teško je reći tko je od njih potpisao slabije rezultate.

'Stanić je svejedno mislio da je zaslužio još barem godinu dana'

Stanić je svejedno mislio da je zaslužio još barem godinu dana. Jer stvaranje rezultata je “proces”, a za svaki proces trebaš vremena, koje Hajduk, nažalost, nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, SN za kraj pišu:

"Mario Stanić stoga je trebao sam odstupiti i pružiti novom predsjedniku da radi po svome. Ustvari, trebao je odstupiti zajedno s Brbićem, ili barem podnijeti ostavku zajedno s njim. To bi bilo moralno. Stanić je dokazano pametan čovjek, sportaš koji je u nogometnoj karijeri iskusio sve surovosti koje dolaze s njom. Postoje pogreške koje su prevelike, a on je pogriješio praktički u svemu. Pogrešan sportski direktor, pogrešna pojačanja, pogrešni treneri. Pogrešna odluka da ostane i nakon Brbića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo