POZADINA BIZARNOG PREKRŠAJA: / Vratar Šahtara otkrio zašto je hrvačkim zahvatom srušio Gavranovića: 'Da, srušio sam ga, ali...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.10.2019.
7:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Utakmicu je obilježio i nadasve bizaran penal na Gavranoviću

Nogometaši Dinama u utorak su u 3. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod ukrajinskog Šahtara odigrali 2-2 (1-1), s tim da je u 89. minuti Olmo pogodio vratnicu. Pogotke za Dinamo zabili su Dani Olmo (25) i Mislav Oršić (60-pen), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16) i Brazilac Dodo (75).

Utakmicu je obilježio i nadasve bizaran penal na Mariju Gavranoviću. Olmo je izveo korner, a vratar Pjatov je hrvačkim zahvatom, sasvim bezrazložno, rukama oborio Gavranovića na travnjak. Uslijedija je provjera na VAR-u i sudac Lahoz pokazao je na bijelu točku, a Oršić u 60. minuti iz penala pogađa za vodstvo Dinama 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Andriy Pyatov, Mario Gavranovic, Mykola Matviyenko, Ismaily, Antonio Mateu Lahoz Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kaže nismo vidjeli sve

Nakon utakmice Pjatov se našao na teškom udaru kritika prije svega ukrajinskih medija, ali njegovu su se nepromišljenom potezu čudili i u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire jer ipak je to Liga prvaka. Na koncu je on sam odlučio objasniti zašto je ovako postupio.

"U snimkama možete vidjeti da sam ga faulirao, ali ne možete vidjeti cijelu snimku te situacije kada me Gavranović blokirao. Rekao sam sucu da je napadač Dinama došao kod mene i nije uopće gledao loptu nego kako mene omesti. Sudac je na kraju dosudio penal", pokušao se nakon utakmice opravdati Pjatov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo